Καιρός: Κίτρινος Συναγερμός αλλά με... βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Κίτρινος Συναγερμός αλλά με... βροχές και καταιγίδες

Πότε θα είναι σε ισχύ - Αναλυτικά οι προβλέψεις

Νέα κίτρινη προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ σήμερα Τρίτη. Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε μήνυμα για πολύ υψηλή θερμοκρασία από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 σήμερα το απόγευμα.

Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις VIRAL ΕΔΩ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά, στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 35 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί πιθανό να σχηµατίζεται τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη, κυρίως στα παράλια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατικές τιµές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.