Έρχονται βροχές, καταιγίδες πιθανό και χαλάζι - Πότε και ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έρχονται βροχές, καταιγίδες πιθανό και χαλάζι  - Πότε και ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αναλυτικά η πρόγνωση

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται από το Σαββατοκύριακο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, τα ανατολικά και νότια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα - Που θα βρέξει

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω τους 33 στα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες, κυρίως χαμηλές, νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σύντομα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σύντομα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σαββατοκυρίακο περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα, κυρίως το Σάββατο. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

  Μέγιστη
Θερμοκρασία
Ελάχιστη
Θερμοκρασία
Σχετική
Υγρασία
Λευκωσία: 37°C 23°C 16%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 34°C 23°C 44%
Λεμεσός: 33°C 21°C 63%
Αεροδρόμιο Πάφου: 31°C 20°C 73%
Φρέναρος 33°C 23°C 49%
Πρόδρομος 27°C 15°C 24%
Πόλις Χρυσοχούς 31°C 21°C 69%