Φθινοπωρινό κλίμα - Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Φθινοπωρινό κλίμα - Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αναλυτικές προβλέψεις τριημέρου

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας. Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και στα νότια παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και παροδικά το απόγευµα, στα νότια, µέχρι ταραγµένη.
 
 
 Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. 
 
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά µερικώς συννεφιασµένος και στα δυτικά και βόρεια παράλια πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και σταδιακά, στα προσήνεµα, µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά αργότερα στα προσήνεµα θα καταστεί µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. 
 
 
Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος, ενώ κατά διαστήµατα αναµένονται µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Κυριακή, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ τη ∆ευτέρα δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή. Την Τρίτη θα σηµειώσει µικρή άνοδο.