Νέος Κίτρινος Συναγερμός για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Μέχρι πότε ισχύει

Νέος Κίτρινος Συναγερμός για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Μέχρι πότε ισχύει

Χαμός και σήμερα

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το πρωί η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου για ισχυρές καταιγίδες.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η ένταση της βροχής θα είναι μεταξύ 35 και 55 χιλιοστά την ώρα, ενώ αναμένεται σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

Η κίτρινη προειδοποίηση ισχύει από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 σήμερα το απόγευμα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο καιρός σήμερα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σύντομα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά παράλια.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.