Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

Ασθενής χαμηλή πίεση παροδικά θα επηρεάσει την περιοχή, την Κυριακή.

Το απόγευμα, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν, κατά τόπους, μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Σταδιακά, ωστόσο, αναμένεται να καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και κυρίως από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά αλλά προοδευτικά θα επηρεαστούν και αρκετές άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και το απόγευμα, τοπικά, μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως την Τρίτη. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τετάρτη αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.