Βροχές καταιγίδες και χιόνια στο καιρικό μενού

Βροχές καταιγίδες και χιόνια στο καιρικό μενού

Οι προβλέψεις μέχρι την Πέμπτη

Η χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή κινείται νοτιοανατολικά και εξασθενεί, ενώ από απόψε ψηλή πίεση θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά αργότερα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής κυρίως στα ανατολικά, ωστόσο σύντομα αναμένεται να καταστεί κυρίως αίθριος. Σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού ενδέχεται τις αυγινές κυρίως ώρες να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί αλλά στα δυτικά και στα ορεινά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά αρχικά, στα δυτικά και στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη και την Πέμπτη, για να κυμανθεί σε πιο ψηλά για την εποχή επίπεδα.