Συνεχίζονται οι βροχές, καταιγίδες και τα χιόνια

Συνεχίζονται οι βροχές, καταιγίδες και τα χιόνια

Οι προβλέψεις

Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ αρχικά, κυρίως στα δυτικά και νότια παράλια, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα οποιαδήποτε φαινόμενα θα περιορίζονται κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους πλην 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή αρχικά θα παρατηρούνται περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό και περίοδοι με αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά, κυρίως αργά το απόγευμα και προς το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νότιοι ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αρχικά θα υπάρχει παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικά ελαφρές βροχές. Αργότερα την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.