Κακοκαιρία - «Λυδία»: Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί - Δείτε αναλυτικά

Κακοκαιρία - «Λυδία»: Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί -  Δείτε αναλυτικά

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο - Δείτε σε ποιους δρόμους πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, αφού και σήμερα λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν παρατηρούνται διάφορα προβλήματα σε δρόμους τόσο στα ορεινά όσο και στις αστικές περιοχές. Αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, λόγω των βροχών ανά το παγκύπριο, οι δρόμοι είναι ολισθηροί και ενδεχομένως σε διάφορα σημεία να υπάρχει συσσώρευση νερού.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η Αστυνομία πληροφορεί το κοινό ότι η οδός Αλεξανδρουπόλεως, παρά τον χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δημαρχείου Στροβόλου, και η οδός Ερυθρού Σταυρού, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, στον Στρόβολο, είναι ανοικτές για την τροχαία κίνηση.

Στα ορεινά της επαρχίας Λευκωσίας, οι δρόμο Παλαιχωρίου – Αγρού και Λαγουδερών – Χανδριών είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Δευτερά, λόγω υπερχείλισης ποταμού, παραμένει κλειστή η οδός Φοινοπούλου, ενώ στην Λακατάμια, είναι κλειστός ο δρόμος παρά το Στρατιωτικό Κοιμητήριο, στην Ανθούπολη, επίσης λόγω υπερχείλισης ποταμού.

Επίσης, η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι η οδός Αλεξανδρουπόλεως, παρά το χώρο στάθμευσης οχημάτων Δημαρχείου Στροβόλου, έχει κλείσει για την κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης του Πεδιαίου ποταμού.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση κλειστή η οδός Ερυθρού Σταυρού στον Στρόβολο.

Στην περιοχή Μόρφου παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων στους δρόμους Ορκόντας – Κάμπου, Κάτω Πύργου – Κάμπου και Σταυρού της Ψώκας – Κάμπου, ενώ κλειστοί είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

• Οδός Καλλιθέας – Γεφύρι παρά το δημοτικό σχολείο Περιστερώνας

• Παλαιός δρόμος Κάτω Μονής – Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου

• Γεφύρι Κοράκου – Φλάσου

• Δρόμος από Μηλικούρι προς Άγιο Νικόλαο, περιοχή Πλατύ

• Οδός Μάριου Ιωάννου, στην Κακοπετριά

Στα ορεινά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί. Οι δρόμοι Κακοπετριάς – Pinewood και Προδρόμου – Λεμύθου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ο δρόμος Αμιάντου – Καρβουνά είναι ιδιαίτερα ολισθηρός λόγω παγετού.

Κατολισθήσεις πετρών παρατηρούνται στους δρόμους Δυμών – Κυπερούντας και Αγρού Αγίου Ιωάννη, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία.

Επίσης, ο δρόμος από το Νοσοκομείο Πόλις Χρυσοχούς προς τον κατασκηνωτικό χώρο Πόλις Χρυσοχούς πλησίον του ποταμού Ευρέτου, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση, λόγω υπερχείλισης του φράγματος Ευρέτου.

Στην επαρχία Πάφου, κλειστός είναι ο δρόμος που συνδέει τις Κοινότητες Βρέτσια και Άγιος Νικόλαος, στην περιοχή του γεφυριού του ποταμού Ρουδιά, λόγω υπερχείλισης του ποταμού, καθώς και ο δρόμος από το Νοσοκομείο Πόλις Χρυσοχούς προς τον κατασκηνωτικό χώρο Πόλις Χρυσοχούς, πλησίον του ποταμού Ευρέτου.

Στη Λεμεσό κλειστή είναι η οδός Βασιλείας - πάροδος της λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη - στην περιοχή Πάνω Πολεμιδιών, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο δρόμο. Επίσης στην Λεμεσό, στο δρόμο Κούρρη – Λόφου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις πετρών και χώματος.

Κλειστός είναι ο δρόμος Αγίου Θεράπωντος – Άλασσας, που οδηγεί στη σήραγγα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου, λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος και βράχων.

Στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω βροχόπτωσης ενδεχομένως σε σημεία των δρόμων να υπάρχει μερική συσσώρευση νερού το οδόστρωμα.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης