Απόψε η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα

Απόψε η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα

Στο "ψυγείο" όλη η Κύπρος με χιόνια και στα ημιορεινά. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία ήταν 80 εκατοστά.

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σταδιακά ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει να εγκαθίσταται.

Από τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα η σημερινή

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Έρικ Κίτα αβαθές χαμηλό με κέντρο την Συρία επηρεάζει την περιοχή μας και κινείται ανατολικά ενώ την ίδια ώρα, πιο ψυχρές αέριες μάζες έχουν κατηφορίσει προς την περιοχή μας, με κορύφωση απόψε.

Από το απόγευμα σήμερα, πιο ψυχρή αέρια μάζα (η πιο ψυχρή μέχρι στιγμής για αυτό το χειμώνα) όπως προβλέπει ο Κίτας θα επηρεάσει την περιοχή μας. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που θα παρατηρηθούν στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους τόσο απόψε όσο και αύριο βράδυ, πολύ πιθανό να είναι οι χαμηλότερες των τελευταίων 3 χρόνων, αφού η πιο χαμηλή θερμοκρασία που καταγράφηκε από τον μετεωρολογικό του σταθμός στο ξενοδοχείο Jubilee ήταν -6.9 βαθμούς Κελσίου πέρσι στις 8/1/2019.

Το αβαθές χαμηλό δίνει βροχές και χιόνια κατά διαστήματα από χθες και θα συνεχίσει να δίνει μέχρι περίπου τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου στο σύνολο αυτής της περιόδου ήδη έχει επηρεαστεί μεγάλο μέρος του νησιού από βροχές.

 

Διαβάστε επίσης
 

Energean:Σε ισχύ η πρόταση για προμήθεια ΦΑ στην Κύπρο μέσω αγωγού από το Ισραήλ

Προσοχή! Αλλάζουν όλα στους φορτιστές των κινητών – Δείτε τι θα συμβεί (pics)

Παγκόσμιος τρόμος από νέο θανατηφόρο ιό – Κρούσματα σε τρεις χώρες