Καιρός: Συννεφιά και βροχή

Καιρός: Συννεφιά και βροχή

Ασθενής χαµηλή πίεση παροδικά επηρεάζει την περιοχή, ενώ από το βράδυ της Πέµπτης χαµηλή πίεση αναµένεται να επηρεάσει τον καιρό της περιοχής.

Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής αραιής οµίχλης ή και χαµηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ ενδέχεται τοπικά να σηµειωθούν µεµονωµένες ελαφρές βροχές ή και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν στα δυτικά, στα βόρεια και στα νοτιοδυτικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά µέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά τοπικά το απόγευµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια και µέχρι λίγο ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ τοπικά πιθανό να σηµειωθούν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές και στα ψηλότερα ορεινά παροδική χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια και µέχρι λίγο ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Το πρωί τοπικά θα σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές αλλά από το απόγευµα αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Από τα µεσάνυχτα και µετά αναµένονται τοπικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί, κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, άνεµοι. Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Πέµπτη για να κυµανθεί πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και τα ορεινά, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το Σάββατο η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 76 εκατοστά.   

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι παρακάτω δρόμοι είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση και στους 4 τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

Προδρόμου – Τροόδους

Πλατείας Τροόδους – Ολύμπου

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται μέσω της κατηγορίας ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο application και στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com.

Διαβάστε επίσης: Ο άντρας που υποστηρίζει ότι είναι παιδί του Κάρολου και της Καμίλα – Νέο σκάνδαλο στο παλάτι