Καταφθάνει το νέο χαμηλό βαρομετρικό-Τσουχτερό κρύο και χιόνια

Καταφθάνει το νέο χαμηλό βαρομετρικό-Τσουχτερό κρύο και χιόνια

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ από την Τετάρτη χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο το Αιγαίο αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της Κύπρου.

Απόψε, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αργότερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα καταστούν νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι νότιοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά, στα προσήνεμα παράλια και ορεινά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου στις υπήνεμες περιοχές θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές ή και χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια ή και ορεινά, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, ενώ αργότερα αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες, στα δυτικά και τα βόρεια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο, ενώ στην ατμόσφαιρα αναμένεται και σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένονται σταδιακά χιόνια. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να υποχωρήσει. Νωρίς το πρωί αναμένονται τοπικά πολύ ισχυροί, νότιοι ως νοτιοδυτικοί, άνεμοι. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα, ενώ το βράδυ πιθανό να χιονίσει τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά. Το Σάββατο, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπικά στα ορεινά χιόνια, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, αλλά την Παρασκευή θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Το Σάββατο αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 65 εκατοστά.