Πυκνή ομίχλη και βροχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Πυκνή ομίχλη και βροχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Νωρίς το πρωί θα παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό, που σταδιακά θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και αργότερα στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Από το μεσημέρι και μετά θα πνέουν τοπικά πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.