Σκόνη και βροχές στο «μενού» του καιρού

Σκόνη και βροχές στο «μενού» του καιρού

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, ως επί το πλείστον από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργά το απόγευµα αναµένεται να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές, που πιθανό να συνοδεύονται από βροντές.

Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται το πρωί αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας θα αυξηθούν το απόγευµα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, για να καταστούν σταδιακά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Στις βροχές, οι άνεµοι δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα, παροδικά, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε πιθανότητα τοπικών ελαφρών βροχών. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη. Οι άνεµοι θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά στα δυτικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και καταιγίδα, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος και η σκόνη θα υποχωρήσει.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Παρασκευή, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ το Σάββατο θα σηµειώσει άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή αναµένεται περαιτέρω άνοδος, στα ψηλότερα ορεινά και µικρή άνοδος στις υπόλοιπες περιοχές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 27 εκατοστά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbomb.com.cy