Αίθριος ο καιρός σήμερα - Νεφώσεις στα ορεινά

Αίθριος ο καιρός σήμερα - Νεφώσεις στα ορεινά

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, αλλά παροδικά το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα ενδέχεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, κυρίως από ψηλές νεφώσεις, ενώ το βράδυ παροδικά αυξημένες μέσες νεφώσεις πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές, κυρίως στα δυτικά. Το απόγευμα και το βράδυ πιθανό να παρατηρηθεί και αραιή σκόνη. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να παραμείνει, τουλάχιστο στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα, αναμένεται γενικά μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, εκτός από τα δυτικά παράλια όπου θα σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο. Την Τρίτη, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 22 εκατοστά.