Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση - Παραμένει ο καύσωνας

Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση - Παραμένει ο καύσωνας

Θερµή και ξηρή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 5 σήμερα το απόγευμα διαρκεί η Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία που εξέδωσε χθες το απόγευμα το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 10 χθες βράδυ.

Σύμφωνα με την Προειδοποίηση, σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού, γύρω στους 37 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς κελσίου στα ορεινά.

Όπως αναφέρεται, είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως π.χ.ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα ανατολικά και τοπικά στα νότια όπου θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά, νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 22 βαθµούς στα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα παραµείνει αίθριος και θερµός.

Στο εσωτερικό και στα ορεινά η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή µέχρι και την Τετάρτη, ενώ στα παράλια µη αξιόλογη µεταβολή αναµένεται τη ∆ευτέρα αλλά µετέπειτα αναµένεται σταδιακή µικρή πτώση, για να παραµείνει σε αισθητά πιο ψηλές τιµές από τις µέσες κλιµατολογικές.