Υψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις στο «μενού» του καιρού

Υψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις στο «μενού» του καιρού

Μερικώς συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο ωστόσο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος, στα δυτικά όµως θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά στα νότια µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος τοπικά όµως αναµένεται αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι ως ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα δυτικά. Η θερµοκρασία για το τριήµερο θα σηµειώσει µικρή πτώση σε σχέση µε το Σάββατο για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.