Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν κερδίσεις το τζόκερ

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν κερδίσεις το τζόκερ

Συμβουλές προς ναυτιλωμένους δίνει ο ΟΠΑΠ για την περίπτωση που κάποιος υπερτυχερός κερδίσει το αστρονομικό ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώθηκε μετά από τα διαδοχικά τζακποτ του Τζόκερ.

Από την αρχή του χρόνου, συνολικά 17 άτομα έπιασαν το ονειρικό «5+1» του ΤΖΟΚΕΡ και έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη πολυεκατομμυριούχοι... Για όσους λοιπόν έπαιξαν ή ετοιμάζονται να παίξουν και βρεθούν να κολυμπούν στο χρήμα , ίσως οι παρακάτω συμβουλές τους φανούν πολύτιμες.Γιατί άλλωστε να μην είμαστε προετοιμασμένοι όταν τα εκατομμύρια μας χτυπήσουν την πόρτα;

Μην χάσεις το κερδισμένο δελτίο

Είναι προφανώς το πιο απλό και εύκολο λάθος που μπορεί να σου συμβεί, και στην πραγματικότητα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τύχει σε παίκτες να χάσουν ή να ξεχάσουν να εξαργυρώσουν το χρυσό δελτίο! Επομένως, αμέσως μόλις κερδίσεις, τρέξε στο κοντινότερο πρακτορείο για την εξαργύρωση των κερδών σου!

Μη μοιραστείς με όλους το νέο της νίκης σου

Εάν κερδίσεις ένα τέτοιο ονειρικό ποσό, κατά πάσα πιθανότητα θα θέλεις να βγεις στους δρόμους να το βροντοφωνάξεις! Κι όμως πρέπει να βρεις την ψυχραιμία να συγκρατηθείς. Εκμεταλλεύσου την δυνατότητα που σου προσφέρει ο νόμος του κράτους περί ανωνυμίας και προσπάθησε να μείνεις ανώνυμος για όσο περισσότερο μπορείς. Έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή τα αμύθητα πλούτη σου θα αρχίσουν να φαίνονται, άρα γιατί να βιαστείς;

Μη θεωρήσεις τον εαυτό σου ως πιο έξυπνο και ειδικό στη διαχείριση των οικονομικών σου

Εάν είσαι συνηθισμένος να ζεις σύμφωνα με το ρητό «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει» τότε ίσως δεν είσαι έτοιμος να ρυθμίσεις μόνος σου όλο αυτό τον πλούτο που σου έτυχε. Ίσως ούτε ο φίλος σου που τα πίνατε το προηγούμενο βράδυ στο μπαράκι της γειτονιάς είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Είναι σοφότερο να απευθυνθείς σε μια ομάδα αξιόπιστων και σοβαρών ειδικών που θα σε προστατεύσουν και θα σε κατευθύνουν και τώρα και στο μέλλον.

Μην αφήσεις τα χρέη και τα δάνειά σου απλήρωτα

Εάν σκεφτείς «εγώ τώρα είμαι ζάμπλουτος και δεν θα ασχοληθώ με αυτά» τότε ίσως μια μέρα βρεθείς σε δύσκολη θέση. Επειδή το μέλλον δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει, είναι καλύτερα να ξεφορτωθείς άμεσα στεγαστικά δάνεια, φοιτητικά δάνεια, δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, χρέη σε πιστωτικές κάρτες, χρέη προς το κράτος. Φαντάσου το δούλεμα που έχεις να φας εάν έχεις κερδίσει τόσα εκατομμύρια και ακόμη χρωστάς στον παιδικό σου φίλο!

Μην αγοράσεις τα πάντα σε όλους, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σου

Μην βγεις έξω και αρχίσεις και αγοράζεις ντουζίνες αυτοκινήτων και σπιτιών για τους φίλους και συγγενείς σου. Θα το βρεις μπροστά σου και αυτόματα θα γίνεις μια «μικρή οικογενειακή τράπεζα» για τους γύρω σου. Εάν ξεκινήσεις να αγοράζεις τα πάντα σε όλους, κατά πάσα πιθανότητα αυτοί θα θεωρήσουν ότι η γενναιοδωρία σου θα κρατήσει για πάντα. Βάζοντας μερικά όρια στις αγορές σου δε θα σε βλάψει. Άλλωστε με τόσα εκατομμύρια στη διάθεσή σου δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να βιάζεσαι.

Λαμβάνοντας υπόψη σου σοβαρά τα παραπάνω το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να υποδεχτείς με υπέρογκη χαρά τη θεά Τύχη