Ερευνά σοκ! Οι άνθρωποι δεν φτιάχτηκαν για να περπατάνε

Ερευνά σοκ! Οι άνθρωποι δεν φτιάχτηκαν για να περπατάνε

Όλοι σκοντάφτουμε και πέφτουμε που και που, άλλοι πιο συχνά και άλλοι σπανιότερα, άλλοι λόγω κυρίως εμποδίων που βρίσκονται στο δρόμο μας και άλλοι επειδή είναι απλά ατσούμπαλοι ως άνθρωποι.

Μια νέα έρευνα όμως έρχεται για να αποκαλύψει νέα δεδομένα σχετικά με τις ικανότητες των ανθρώπων στο περπάτημα. Το αποτέλεσμα της; Δεν είμαστε και τόσο καλοί σε αυτό.

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι είναι τελικά «εκπληκτικά κακοί» στο περπάτημα. Είναι γενικά αδέξιοι και άγαρμποι, όχι μόνο ως παιδιά ή αργότερα στην τρίτη ηλικία, αλλά και στο ενδιάμεσο.

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν κυρίως όταν ζητήθηκε από φοιτητές του πανεπιστημίου να στέλνουν αναφορές στην επιστημονική ομάδα κάθε φορά που σκόνταφταν, γλιστρούσαν ή έπεφταν κάτω με κάποιον άλλο άσχημο τρόπο, για κάθε μέρα επί 16 εβδομάδες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι πτώσεις είναι η τρίτη κύρια αιτία πρόκλησης ακούσιων τραυματισμών σε άτομα ηλικίας μεταξύ 18-35.

Το γεγονός πως η πλειονότητα των πτώσεων συνέβη κατά το περπάτημα υποστηρίζει την επικρατούσα άποψη ότι τα δίποδα είναι μηχανικά ασταθή και επίσης αποδεικνύει πως το περπάτημα είναι ένα δύσκολο έργο. Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται αντιμέτωπα με ένα ζήτημα που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς αλλά είναι αρκετά σημαντικό και τονίζουν τη μηχανικά ασταθή φύση της δίποδης βάδισης.