Σκυλόσπιτα από βιώσιμα υλικά παρουσιάστηκαν στην Αργεντινή

Σκυλόσπιτα από βιώσιμα υλικά παρουσιάστηκαν στην Αργεντινή

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η DarA, η Ένωση Διακοσμητών Εσωτερικών Χώρων στην Αργεντινή, διοργάνωσε μια όχι και τόσο συνηθισμένη έκθεση. Κάλεσε αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και σχεδιαστές από διάφορους τομείς να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για σκυλόσπιτα, κατασκευασμένα όμως από βιώσιμα υλικά.

Ήταν αναμενόμενο να δώσουν το όνομα «Σκυλόσπιτα» στην έκθεση.

Περίπου 50 προτάσεις παρουσιάστηκαν. Ο Ρομάν Σλοτογόρα παρουσίασε ένα μικρό τροχόσπιτο το οποίο μπορεί να σέρνει πίσω του ένα μοτοποδήλατο. Και το βάφτισε «Ο κόσμος του Πολάνσκι».

Ο Εστέμπαν Άβαλος παρουσίασε μια μοντέρνα σχεδίαση πολυθρόνα (ξύλο και μαξιλαράκι). Το Στούντιο Maleza εμφάνισε το «Φυσικά βρύα», μια φωλιά μεγάλου πουλιού από φυσικά βρύα, η οποία πατάει σε τέσσερα μεταλλικά ποδαράκια σε χρυσό χρώμα.

Ο Χοσέ Λουίς Οτινιάνο και η Μαρία Γκαρσόν Μασέδα παρουσίασαν τη «Δάφνη», μια φωλιά από δαφνόφυλλα, μέσα στην οποία είχε κουρνιάσει ένα μικρό μπουλντόγκ.

Με ύφασμα με πρενς ντε γκαλ ήταν επενδυμένο το θρονί με πλάτη σε σχήμα σχεδόν ενός μπονέ που δημιούργησαν ο Βιτόριο Καλεγάρα και η Κλαούντια Τραβέρσο (το έλεγαν «Καμβάς»). Αντιθέτως, το «Ξύλο» του στούντιο Las Marinas Muebles ήταν μια απλή καρέκλα με πλάτη ένα σκέπαστρο από ξύλινες «πτυχώσεις» που άνοιγε και έκλεινε.

Η έκθεση έκλεισε με μια παρέλαση, στο πλαίσιο της οποίας σκυλιά και «αφεντικά» είχαν την ευκαιρία να προβάρουν τις επινοήσεις των Αργεντίνων δημιουργών.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ