Ινδία: Μοσχαράκι-κύκλωπας γίνεται αντικείμενο λατρείας - Δεν έχει ούτε μύτη (Βίντεο)

Ινδία: Μοσχαράκι-κύκλωπας γίνεται αντικείμενο λατρείας - Δεν έχει ούτε μύτη (Βίντεο)

Πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή

Ένα νεογέννητο μοσχαράκι με ένα μόνο μάτι λατρεύεται σαν θεός στην ανατολική Ινδία.
 
Η αγελάδα, η εμφάνιση της οποίας οφείλεται σε γενετικό ελάττωμα, γεννήθηκε στην περιοχή Μπαρνταμάν της δυτικής Βεγγάλης.
 
Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το μοσχαράκι – κύκλωπας, το οποίο δεν έχει ούτε μύτη, φαίνεται να προσπαθεί να αναπνεύσει από το στόμα. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του: «Από τότε που γεννήθηκε, οι άνθρωποι έρχονται στο σπίτι μου για να δουν το περίεργο μοσχάρι. Πιστεύουν πως είναι θαύμα του Θεού και έχουν αρχίσει να το λατρεύουν».
 
Το μοσχαράκι πάσχει από κυκλωπία, μια σπάνια γενετική διαταραχή που εμφανίζεται τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα. Σχηματίζεται στην μήτρα όταν το αριστερό και το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου δεν διαχωρίζονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 
 
Αυτό οδηγεί στον σχηματισμό ενός μέσου οφθαλμού και συχνά παρατηρείται η πλήρης απουσία βλεφαρίδων. Η μύτη επίσης παραμορφώνεται, όπως και σε αυτό το μοσχάρι, με μια υποανάπτυκτη ανώτερη σιαγόνα.
 
Ένα πλάσμα με κυκλωπία μπορεί να είναι σε θέση να διακρίνει το φως και το σκοτάδι, αλλά δεν έχει καλή όραση καθώς ο αμφιβληστροειδής δεν έχει διαμορφωθεί σωστά.
 
Τα πλάσματα με την πάθηση αυτή είναι συνήθως θνησιγενή ή πεθαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από προβλήματα στην αναπνοή και τον εγκέφαλο.
 
 
Πηγή: iefimerida.gr