Δωδεκάχρονη διάνοια: Προκάλεσε πυρηνική αντίδραση στο… σπίτι του!

Δωδεκάχρονη διάνοια: Προκάλεσε πυρηνική αντίδραση στο… σπίτι του!

Είχε μετατρέψει ένα παλιό δωμάτιο στο σπίτι των γονιών του σε πυρηνικό εργαστήριο

Ένας ανήλικος Αμερικάνος είναι, κατά πληροφορίες, το νεότερο άτομο στον κόσμο που έχει καταφέρει να προκαλέσει μία επιτυχημένη πυρηνική αντίδραση.

Διαβάστε επίσης: Κοριτσάκι 3 ετών είναι πιο έξυπνη από τον Αϊνστάιν! (Φωτος)

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Jackson Oswalt από το Μέμφις του Τενεσί, κατάφερε το σημαντικό επίτευγμα στις 12 Ιανουαρίου του 2018, όταν ήταν 12 ετών. Το έργο του έχει αναγνωριστεί από την Open Source Fusor Research Consortium, μία ένωση χομπιστών.

«Τον περασμένο μήνα έκανα τεράστια πρόοδο. Έχω στα χέρια μου αποτελέσματα που είναι πολύ αξιόλογα», είχε γράψει το παιδί στο Fusor.net forum τότε.

Όπως, μάλιστα, αποκάλυπτε, είχε μετατρέψει ένα παλιό δωμάτιο στο σπίτι των γονιών του σε πυρηνικό εργαστήριο με εξοπλισμό αξίας 10.000 δολαρίων.

«Στην αρχή της διαδικασίας επικεντρώθηκα στο να μάθω τι έκαναν οι άλλοι με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες τους», είπε ο 14χρονος, σήμερα, Jackson στο Fox.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Ύστερα, έφτιαξα μία λίστα με τα απαραίτητα. Τα βρήκα κυρίως στο eBay. Επιδιόρθωσα μερικά από τα αντικείμενα που δεν ήταν ακριβώς όπως έπρεπε», συμπλήρωσε.

Ο πατέρας του, Chris Oswalt, ο οποίος εργάζεται σε μία εταιρία ιατρικού εξοπλισμού, είπε στο USA Today, πως υπήρξε μεγάλη δυσπιστία, σχετικά με το έργο του παιδιού του. Όσοι τον έκριναν, όμως, πείστηκαν όταν είδαν τι είχε καταφέρει.

Ωστόσο, οι επιστήμονες φαίνεται πως θα διατηρήσουν τον σκεπτικισμό τους έως το έργο του Oswalt κριθεί από μία έμπειρη ομάδα και τα αποτελέσματα δημοσιευτούν σε ακαδημαϊκό περιοδικό.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr