5 λόγοι που η μουσική σε κάνει πιο παραγωγικό στη δουλειά

5 λόγοι που η μουσική σε κάνει πιο παραγωγικό στη δουλειά

Σίγουρα όχι

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς μουσική στη ζωή τους. Στο πρωινό ξύπνημα, στη δουλειά, στο τρένο, στην προπόνηση, στην οδήγηση,στην διασκέδαση...

Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τους ειδικούς που πιστεύουν πως η μουσική όχι μόνο θεραπεύει αλλά παράλληλα λειτουργεί ενθαρρυντικά και στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Του έφτιαξαν το πιo τραγικό τατουάζ που υπάρχει! (Βίντεο)

Δες γιατί:

1.Η μουσική σε ξεσηκώνει! Παραδέξου το. Η ρουτίνα της καθημερινότητας, το ίδιο εργασιακό περιβάλλον, οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπεις συνεχώς ξανά και ξανά , γίνονται βαρετά αργά ή γρήγορα. Και όταν βαρεθούμε, έχουμε την τάση να ψάχνουμε για κάτι άλλο, πιο ενδιαφέρον. Το αποτέλεσμα; Ξεχνάμε πράγματα που θέλαμε να κάνουμε και χανόμαστε! Η καλύτερη λύση γι’ αυτό είναι να επιλέξεις ένα τραγούδι από την αγαπημένη σου λίστα που είναι σίγουρο πως θα απελευθερώσει την ντοπαμίνη σου. Άφησε κάθε νότα της μουσική να σε ανεβάσει μέχρι να ολοκληρώσεις την εργασίες σου. Θα διαπιστώσεις πως δεν θα ξεχάσεις τίποτα ξανά.

2.Η μουσική σε κάνει πιο συγκεντρωμένη! Όταν δίπλα μας κάποιος συνάδελφός μιλάει στο τηλέφωνο, δεν μπορούμε -τις περισσότερες φορές- να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε. Το αποτέλεσμα; Περιμένουμε να τελειώσει την συνομιλία του για να συγκεντρωθούμε και πάλι στη δουλειά μας. Η καλύτερη λύση γι’ αυτό είναι να επιλέξεις ν' ακούσεις ένα τραγούδι χωρίς στίχους. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο συνάδελφός σου σε αποσπούν ήδη . Εάν ακούς λοιπόν και μουσική πάλι με λόγια, ο εγκέφαλός σου απλώς θα αλλάξει την εστίασή του στις λέξεις στο τραγουδιού, γεγονός που ίσως δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι τη δεδομένη στιγμή.

3.Η μουσική σε χαλαρώνει. Οι συνεχείς συναντήσεις -ειδικά εκείνες που περιλαμβάνουν έντονο καταιγισμό ιδεών- το καθημερινό στρες να προλάβεις όλα τα project on time, σε “αποστραγγίζουν” ψυχολογικά. Το αποτέλεσμα; Να σκέφτεσαι συνεχώς τρόπους ν’ αποδράσεις! Σ΄ εκείνο το spa δίπλα στο γραφείο , για παράδειγμα! Τί μπορείς να κάνεις; Άκου μουσική με ήχους της φύσης. Ο ήχος του τρεχούμενου νερού, το τιτίβισμα των πουλιών , το θρόισμα των φύλλων είναι γνωστό ότι μας χαλαρώνουν. Ίσως επειδή οι ήχοι της φύσης σημαίνουν μια ήσυχη ζωή μακριά από προβλήματα και κινδύνους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

4.Η μουσική σε κάνει πιο δημιουργική. Η δουλειά σου απαιτεί δημιουργικότητα, ειδικά όσες γυναίκες ασχολούνται με χειρωνακτικά επαγγέλματα,που κατασκευάζουν πράγματα από το μηδέν. Σε αυτά τα επαγγέλματα κάθε ημέρα είναι διαφορετική: σπας το κεφάλι σου για να κατεβάσει ιδέες που θα σε κάνουν ξεχωριστή! Το αποτέλεσμα; Ο εγκέφαλός σου προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να ηρεμήσει! Η λύση; Επίλεξε ένα ήρεμο ήχο. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ήρεμοι, μελωδικοί ήχοι έχουν ως αποτέλεσμα να προάγουν τη δημιουργική σκέψη.

5.Η μουσική σε χαλαρώνει. Ας υποθέσουμε πως προετοιμάζεις μια παρουσίαση και σε λίγες ώρες την παρουσιάζεις στο αφεντικό σου. Δεν την έχεις όμως ολοκληρώσει και ο υπολογιστής σου δεν συνεργάζεται όπως θα ήθελες. Τι κάνεις; Καταρχήν μην πανικοβάλεσαι! Άκου οποιοδήποτε τραγούδι σε βοηθά να χαλαρώσεις. Αυτά τα τραγούδια είναι γνωστό ότι μειώνουν την πνευματική δραστηριότητα, την αρτηριακή πίεση και ελαττώνουν το άγχος. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακρόασης, θα είσαι έτοιμη να συνεχίσεις χωρίς στρες την παρουσίαση σου και ως δια μαγείας ακόμη και ο υπολογιστής σου θα σε ακολουθήσει!