Και όμως, η Μελβούρνη δεν λεγόταν παλιά Μελβούρνη - Τι σχέση είχε με τον... Batman!

Και όμως, η Μελβούρνη δεν λεγόταν παλιά Μελβούρνη - Τι σχέση είχε με τον... Batman!

Πως λεγόταν η Μελβούρνη

Το Port Phillip Bay ανακαλύφθηκε από τους Ευρωπαίους το 1802, όταν ο υπολοχαγός John Murray και ο λοχαγός Matthew Flinders επισκέφθηκαν τον κόλπο.

Διαβάστε επίσης: Μυστηριώδης δακτύλιος στον ουρανό είναι ο νέος μεγάλος γρίφος του internet (Βίντεο)

Η περιοχή εντάχθηκε κατόπιν στην αποικία της Νέας Νότιας Ουαλίας και ο κυβερνήτης της περιοχής Philip Gidley King εξουσιοδότησε τον επιθεωρητή του Charles Grimes να εξετάσει τις ακτές αναζητώντας ιδανικά μέρη.

Ο λοχαγός David Collins έφτασε στην περιοχή με τους στρατιώτες και τους καταδίκους του, αναζητώντας κι αυτός μέρος για μια ποινική αποικία, τη χαρακτήρισε ωστόσο ακατάλληλη και έφυγαν για Τανζανία μεριά.

Ο επιχειρηματίας και περιηγητής John Batman σύναψε μια συμφωνία με τους Αβορίγινες, αγοράζοντας 500.000 στρέμματα.

Έτσι ξεκίνησε η ιστορία της Μελβούρνης, που όπως μας λέει η Britannica ονομάστηκε πράγματι «Batmania»! Από το όνομα του ιδιοκτήτη της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Δυο μέρες μετά τη συμφωνία, ο Batman έφυγε από την περιοχή και δύο μήνες μετά ένας άλλος πιονέρος, κάποιος John Fawkner, εγκαταστάθηκε στις όχθες του παρακείμενου ποταμού.

Γι’ αυτό και οι ιστορικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμα ποιος ήταν ο πραγματικός ιδρυτής της Μελβούρνης.

Ο Batman δεν θα μακροημέρευε όμως για να διεκδικεί την Batmania του. Θα πέθαινε τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας με τους αυτόχθονες, σε ηλικία 38 ετών.

Η Μελβούρνη πήρε το όνομά της το 1837, όταν αναγνωρίστηκε επισήμως από το Στέμμα και την αποικιοκρατική κυβέρνηση του Σίδνεϊ, τιμώντας τον βρετανό πρωθυπουργό Γουίλιαμ Λαμπ, δεύτερο υποκόμη της Μελβούρνης.

Πηγή: funtime.gr