Στρατιωτική φάλαινα της Ρωσίας εντοπίστηκε στη Νορβηγία! (Βίντεο)

Στρατιωτική φάλαινα της Ρωσίας εντοπίστηκε στη Νορβηγία! (Βίντεο)

Αντιμέτωποι με μια φάλαινα μπελούγκα ήρθαν ειδικοί της θαλάσσιας ζωής στη Νορβηγία η οποία εκτιμάται πως έχει εκπαιδευτεί από το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας για να παρενοχλεί ξένα πλοία...

Η φάλαινα εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή στα βόρεια της χώρας την προηγούμενη εβδομάδα και οι ψαράδες υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πάει καλά όταν διαπίστωσαν πως η φάλαινα φορούσε χαλινάρια ενώ συνεχώς κυνηγούσε τις βάρκες τους.

Διαβάστε επίσης: Γκουτέρες: Kαταγγέλλει το κύμα μισαλλοδοξίας στον πλανήτη

Ένα από αυτούς είπε σε τοπικό δίκτυο πως η φάλαινα κολυμπούσε μεταξύ των βαρκών και προσπαθούσε να τραβήξει ιμάντες που βρίσκονταν στα πλάγια των σκαφών. Χαρακτήρισε το ζώο εξημερωμένο και εκτίμησε πως είναι συνηθισμένο στην επαφή με τους ανθρώπους.

Το χαλινάρι το οποίο είχε μετατροπή για να κουβαλάει κάμερα ή ακόμα και όπλα, αφαιρέθηκε από την φάλαινα. Στο εσωτερικό του έγραφε «εξοπλισμός της Αγίας Πετρούπολης».

Επιστήμονας από τον Ινστιτούτο Θαλάσσιων ερευνών στη Νορβηγία δήλωσε πως «αν αυτή η φάλαινα προέρχεται από τη Ρωσία, και υπάρχει σημαντικός λόγος για να το πιστεύουμε, τότε δεν είναι οι Ρώσοι επιστήμονες αλλά το πολεμικό ναυτικό που ευθύνεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Καθηγητής από το τμήμα Αρκτικής και θαλάσσιας βιολογίας του Αρκτικού Πανεπιστημίου της Νορβηγίας συμφωνεί. «Γνωρίζουμε ότι στην Ρωσία κρατούσαν φάλαινες στην αιχμαλωσία και ότι κάποιες από αυτές απελευθερώθηκαν. Είναι αυτές που κυνηγούν τις βάρκες». Συμπλήρωσε πως Ρώσοι συνάδελφοί του με τους οποίους επικοινώνησε τον διαβεβαίωσαν ότι δεν γνώρισαν για επιστημονικό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει φάλαινες μπελούγκα.

Πηγή: Newsbomb.gr