Το χειρότερο λάθος που μπορείς να κάνεις σε συνέντευξη για δουλειά γίνεται πριν καν πας εκεί

Το χειρότερο λάθος που μπορείς να κάνεις σε συνέντευξη για δουλειά γίνεται πριν καν πας εκεί

Το 93% των υπευθύνων προσλήψεων συμφωνεί

Λίγα πράγματα στη ζωή είναι πιο αγχωτικά από μια συνέντευξη για δουλειά. Ακόμα κι αν είσαι απόλυτα εξειδικευμένος και γνωρίζεις τα πάντα για τη συγκεκριμένη δουλειά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πεις ή να κάνεις κάτι λάθος.

Διαβάστε επίσης: Η πιο όμορφη υδραυλικός... τα καταφέρνει καλύτερα από κάθε άνδρα (Βίντεο)

Μια νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει ότι αυτό που μειώνει τις πιθανότητές σου για πρόσληψη δεν είναι πάντα αυτά που κάνεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αλλά αυτά που ίσως κάνεις πριν ακόμα ξεκινήσει. Το 93% των υπευθύνων προσλήψεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι το μεγαλύτερο σημάδι ότι κάποιος δεν είναι κατάλληλος για τη θέση είναι η αργοπορία.

Στην ουσία, ένα ραντεβού είναι μια σύμβαση ανάμεσα σε εσένα και τον εργοδότη. Αν δεν μπορείς να είσαι εντάξει σε αυτό το πρώτο συμβόλαιο, ειδικά τη στιγμή που προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, δίνεις το μήνυμα ότι δεν θα μπορέσεις να εκτελέσεις οποιαδήποτε άλλη σύμβαση σου εμπιστευτεί ο εργοδότης.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Πέρα από την καθυστέρηση υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να λειτουργήσουν εναντίον σου σε μια συνέντευξη εργασίας.

Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος, σύμφωνα με τους ειδικούς:

  1. Να φτάσει αργά στο ραντεβού (93%)
  2. Να γκρινιάζει/παραπονιέται (92%)
  3. Εμφανής έλλειψης προετοιμασίας (89%)
  4. Να κατηγορεί το πρώην αφεντικό του (88%)
  5. Να κακολογεί την πρώην εταιρεία του (87%)
  6. Ορθογραφικά η γραμματικά λάθη στη συνοδευτική επιστολή (86%)
  7. Κακή χρήση της γλώσσας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης (84%)
  8. Μη ρεαλιστικές απαιτήσεις στα οικονομικά (84%)
  9. Ελλιπές βιογραφικό (80%)
  10. Να απαντήσει λάθος στις ερωτήσεις (77%)

Το πιο βασικό είναι να μην δείχνεις ανησυχία, να επιμένεις στις ικανότητες σου και να έχεις αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητα από τις ερωτήσεις που σου κάνουν. Σε μια συνέντευξη δοκιμάζεσαι ουσιαστικά στο πώς ανταποκρίνεσαι στις προκλήσεις. Όταν δεν γνωρίζεις κάτι π.χ το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πεις: «Δεν το είχα σκεφτεί αυτό, μάλλον θα έκανα το εξής…». Ένας καλός διευθυντής δεν ενδιαφέρεται για την τελειότητα- γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα- αλλά ψάχνει λογικούς, πνευματικά ανήσυχους ενήλικες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις.

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr