Τρομερό: Έξι πράγματα που θα εξαφανιστούν από τον κόσμο μέχρι το 2020! (Φώτος - Βίντεο)

Τρομερό: Έξι πράγματα που θα εξαφανιστούν από τον κόσμο μέχρι το 2020! (Φώτος - Βίντεο)

Διάβασε τη λίστα

Πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας. Kάποτε βέβαια ζούσαμε και με αυτά που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, αλλά χαιρόμαστε που έχουν εξαφανιστεί:

Διαβάστε επίσης: Ξέρεις γιατί έχουν πολύχρωμα σχέδια τα καθίσματα των λεωφορείων;

Θα αλλάξουν όμως πολλά περισσότερα στην καθημερινότητά μας, αφού 6 πράγματα θα εκλείψουν μέχρι το 2020. Και αν για κάποια είναι... αναμενόμενο, για κάποια άλλα πραγματικά θα εκπλαγείτε:
 
 
1. To oυίσκι: Όπως λένε οι ειδικοί, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το ουίσκι ωρίμανσης θα είναι εξαιρετικά δυσεύρετο, καθώς η αγορά δεν προλαβαίνει να παράγει την ποσότητα που ζητά η αγορά. Και αυτό γιατί το ουίσκι πρέπει να ωριμάσει μέσα σε βαρέλια για περίπου οκτώ με δέκα χρόνια.
2. Αφρικανικοί ελέφαντες και οι ρινόκεροι της Νότιας Αφρικής: Ο λόγος της εξαφάνισής τους; Η λαθροθηρία. Μέσα στο 2013 για παράδειγμα, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 35.000 ελέφαντες! Και όλα αυτά για το ελεφαντοστό από τους χαυλιόδοντές τους. Αντίστοιχο το πρόβλημα και με τους ρινόκερους και τα κέρατά τους, που πολλοί υποστηρίζουν πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.
3. Η σοκολάτα: Την λατρεύουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Αποδεικνύουμε την αγάπη μας για την σοκολάτα καθημερινά και η κατανάλωσή της συνεχώς αυξάνεται. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, και με την παραγωγή της, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πτώση. Γι’ αυτό ευθύνονται οι ξηρές καιρικές συνθήκες στη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, που μπορούν να οδηγήσουν στην έλλειψη του κακάο.
4. Η πόλη Shishmaref στην Αλάσκα: Το λιώσιμο των πάγων και οι κλιματολογικές αλλαγές είναι θέματα που απασχολούν πολύ τους περιβαλλοντολόγους. Ίσως ένα κίνητρο γι’ αυτό είναι να σκεφτούμε πόσο θα επηρεαστούμε και εμείς οι ίδιοι. Η αρχή γίνεται στην Αλάσκα, όπου η πόλη Shishmaref κινδυνεύει να εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αφού οι πάγοι λιώνουν και μαζί παίρνουν και τα σπίτια της πόλης.
5. Το Facebook: Παρόλο που σήμερα φαίνεται πως το κοινωνικό δίκτυο είναι στα πάνω του και όλο και περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν, οι αναλυτές τα τελευταία δύο χρόνια προβλέπουν την διάλυση του αγαπημένου πολλών φατσοβιβλίου μέχρι το 2020. Ο λόγος; Ο εξωτερικός ανταγωνισμός και η πτώση τωντιμών των μετοχών!
6. Τα CD: Όλο και λιγότεροι άνθρωποι αγοράζουν ακόμα CD. Τα iTunes έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη δεν χρησιμοποιούν αυτά τα γυαλιστερά δισκάκια, αλλά ακούν τη μουσική τους μέσω streaming.
 
Πηγή: Ratpack.gr