Το ήξερες; Υπάρχει συνήθεια των ανθρώπων που την έχουν και τα δελφίνια!

Το ήξερες; Υπάρχει συνήθεια των ανθρώπων που την έχουν και τα δελφίνια!

Απίστευτο, σχεδόν... ανθρώπινο

Μέχρι σήμερα νομίζαμε πως μόνο ο άνθρωπος είναι ικανός να δίνει ονόματα στον κόσμο. Και όμως σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου St. Andrews στη Σκωτία, υπάρχει και άλλο ένα ζώο στον πλανήτη το οποίο βγάζει μεταξύ του ονόματα.

Και ποιο είναι αυτό; Το αγαπημένο μας δελφίνι. Δείτε πώς το καταφέρνει:

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Τα ρινοδέλφινα χρησιμοποιούν αυτούς τους ήχους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους για να ενημερώσουν τα μέλη της ομάδας τους σχετικά με την τοποθεσία που βρίσκονται ή να επικοινωνήσουν με άτομα άλλων ομάδων.

Αυτό προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου St. Andrews στη Σκωτία, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences

Είναι γνωστό ότι τα δελφίνια μπορούν να μάθουν και να αντιγράψουν ήχους, κάτι που διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές παρακολούθησαν μια ομάδα ρινοδέλφινων και κατέγραψαν το ηχητικό τους «αποτύπωμα», δηλαδή τον χαρακτηριστικό ήχο του κάθε δελφινιού.

Όπως διαπίστωσαν, τα ρινοδέλφινα ανταποκρίνονταν όταν άκουγαν το ηχητικό τους αποτύπωμα, φωνάζοντας κι εκείνα το όνομά τους, αλλά αγνοούσαν τους ήχους άλλων δελφινιών που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ τους.

Μάλιστα όταν άκουγαν το όνομά τους τα δελφίνια στρέφονταν προς το ερευνητικό σκάφος και κολυμπούσαν προς το μέρος του.

Πηγή: Ratpack.gr