Γιατί λέμε κερατάδες τους απατημένους; (pics+vid)

Γιατί λέμε κερατάδες τους απατημένους; (pics+vid)

Αυτή είναι η αλήθεια

Όπως και να το κάνουμε μια απορία για τη συγκεκριμένη λέξη πάντοτε την είχαμε.

Διαβάστε επίσης: Ήσουν παιδί στα 80's και 90's; Δες οπωσδήποτε αυτές τις εικόνες (Φώτος & Βίντεο)

 

Τι είναι ο κερατάς και γιατί του αποδόθηκε αυτός ο τίτλος;

Το ψευδώνυμο κερατάς, συνήθως αποδίδεται σε κάποιον, ο οποίος έχει απατηθεί από την γυναίκα του.

Το αναφέρουμε συχνά, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την ουσία της συγκεκριμένης λέξης. Έφτασε λοιπόν η ώρα να μάθεις την αλήθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η λέξη κερατάς δεν χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για να περιγράψει το άτομο στο οποίο, η γυναίκα του δεν είναι πιστή.

Μόνο η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη. Για την ακρίβεια, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, όταν θέλουν να μιλήσουν για έναν απατημένο σύζυγο, τον αποκαλούν με την λέξη cabron (τράγος).

Τα κέρατα έχουν αρνητική σημασία: όπως ο διάβολος έχει κερατάκια, έτσι και ο απατημένος σύζυγος φέρει το αρνητικό αυτό χαρακτηριστικό επάνω του.

Ο άντρας για παράδειγμα αν αποτύχει να φέρει εις πέρας τα συζυγικά καθήκοντα ή να ικανοποιήσει τη γυναίκα του στον σεξουαλικό τομέα, εκείνη θα στραφεί αλλού με αποτέλεσμα εκείνη να στρέφεται αλλού! Οπότε...

...ο ανδρισμός του λοιπόν κηλιδώνεται και ο ίδιος οφείλει να φοράει το σύμβολο του διαβόλου (κέρατα) ως στίγμα για την ”προδοσία” απέναντι στην οικογένεια του! Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη εκδοχή και αφορά τον τράγο που λέγαμε προηγουμένως.

Και αυτό διότι ανέχεται τη σεξουαλική πρόσβαση άλλων θηλυκών στο ταίρι του! Σε αντίθεση με τον κριό, ο οποίος δεν ανέχεται τον ανταγωνισμό και διακρίνεται για τον δυναμισμό και την βιαιότητα του, ο τράγος πάντα εμφανίζεται σαν ο πιο αδύναμος και ταπεινωμένος!

Πηγή: ratpack.gr