Ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για... να σώσουν τον κόσμο από τους εθισμούς (Βίντεο)

Ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για... να σώσουν τον κόσμο από τους εθισμούς (Βίντεο)

Πιστεύουν πως μπορούν να τα καταφέρουν

Κάτι απίστευτο έκαναν ιερείς στην Ρωσία για να βοηθήσουν όσους έχουν εθιστεί στο αλκοόλ. Συγκεκριμένα για να διώξουν το... κακό. 

Τι έκαναν;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία VIRAL

Ανέβηκαν σε αεροπλάνο και πετούσαν αγίασμα για να φύγει το κακό από τους αλκοολικούς. 

Συγκεκριμένα, στην πόλη Tver χύθηκαν περίπου 70 λίτρα αγίασμα μέσα από μια ανοιχτή πόρτα ενός αεροπλάνου. 

Μάλιστα το νερό ήταν και για την εξάλειψη της πορνείας, ενώ έψαλλαν ύμνους κατα την διάρκεια της πράξης αυτής. 

Η πτήση, η οποία ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Zmeyevo, πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο από το 2006 για να σηματοδοτήσει την Ημέρα της Σοφριάς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο πατέρας Αλέξανδρος Γκόριατσεβ επιβιβάζεται κάθε χρόνο στο αεροπλάνο σε μια προσπάθεια να προωθήσει την αυτοπεποίθηση στη χώρα.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που έριξαν αγίασμα, με τον ιερέα και τον τοπικό επίσκοπο Σάββα να αποφασίζουν ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα για να καθαρίσουν τους πολίτες της πόλης από τη μέθη και το περιστασιακό σεξ. 

Μάλιστα συνοδεύονταν από μια εικόνα του 19ου αιώνα, για την οποία θεωρούν ότι μπορεί να θεραπεύσει αλκοολικούς και τοξικομανείς.

Παρόλο που η ιστορία υπήρξε πηγή διασκέδασης για πολλούς, ο ιερέας αρνήθηκε ότι υπάρχει κάτι αστείο λέγοντας: «Γελάτε αν πρέπει, θα ζήσετε περισσότερο».

«Αλλά τι γελάτε; Οι προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να θεραπευθούν από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το περιστασιακό σεξ θα συνεχιστούν.  Ας γελούν, αλλά δεν θα μας σταματήσουν από το να κάνουμε τη δουλειά μας».

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν... 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Πηγή: Gazzetta.gr