Λογαριασμός - ίλιγγος εστιατορίου, κάνει τον γύρο του κόσμου -430 ευρώ για σπαγγέτι και ψάρια

Λογαριασμός - ίλιγγος εστιατορίου, κάνει τον γύρο του κόσμου -430 ευρώ για σπαγγέτι και ψάρια

Πως εξαπατούν τον κόσμο

Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, όπως αποδεικνύεται. Δύο Ιάπωνες τουρίστες κατηγορούν ένα εστιατόριο στη Ρώμη για τον λογαριασμό ύψους 430 ευρώ που πλήρωσαν για δύο πιάτα σπαγγέτι και ψάρια, χωρίς ούτε καν να πάρουν κρασί, παρά μόνο νερό.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία VIRAL

Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Μύκονο, ένας τουρίστας πλήρωσε για 6 καλαμαράκια, 590 ευρώ. Στην Ιταλία, την πατρίδα των ζυμαρικών, την τιμητική τους έχουν οι μακαρονάδες. Και η φωτογραφία της απόδειξης από το εστιατόριο Antico Caffe di Marte, κοντά στο Castel Sant’Angelo στην Ρώμη, κάνει τον γύρο του διαδικτύου μετά τη δημοσίευσή της στο Facebook και στο Tripadvisor νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Στην απόδειξη φαίνεται πως χρεώθηκαν 350 ευρώ για το φαγητό και έξτρα 80 ευρώ για το κουβέρ και το πουρμπουάρ.

Το Tripadvisor, μετά την κατακραυγή που δέχτηκε το εστιατόριο, ανέστειλε την σελίδα με τις κριτικές του, αναφέροντας: «Λόγω ενός πρόσφατου γεγονότος που έχει προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωση και έχει προκαλέσει μια εισροή κριτικών που δεν περιγράφουν όμως εμπειρίες από πρώτο χέρι, έχουμε αναστείλει προσωρινά την δημοσίευση νέων σχολίων για αυτή την καταχώρηση».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι αρνητικές κριτικές στο Tripadvisor ήταν πολλές μετά την καταγγελία των Γιαπωνέζων τουριστών που έγινε viral
Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των εναπομείναντων κριτικών βαθμολογεί το εστιατόριο ως «απαίσιο» με τους πελάτες να το χαρακτηρίζουν «απάτη», «κλοπή» και «ανέντιμο».

Το κόλπο του εστιατορίου στη Ρώμη

Που βρίσκεται όμως το πρόβλημα; Το θέμα φαίνεται ότι βρίσκεται στην παραγγελία ψαριών από το μενού, τα οποία οι διάφορες κριτικές αναφέρουν ότι έχουν καταχωρηθεί με κόστος 6,5 ευρώ. Αυτή η τιμή, όμως, στην πραγματικότητα, αναφέρεται στο κόστος ανά 100 γραμμάρια, με αποτέλεσμα το κόστος να γίνεται δυσβάσταχτο για όσους δεν το γνωρίζουν και θελήσουν για παράδειγμα να παραγγείλουν ένα ψάρι βάρους ενός κιλού, καθώς θα αναγκαστούν να πληρώσουν 65 ευρώ μόνο για το πιάτο.

Πιάτο με θαλασσινά σε εστιατόριο

Το εστιατόριο απάντησε στις κατηγορίες, αναφέροντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera: «Το μενού είναι ξεκάθαρο, ο λόγος για τον οποίο οι Γιαπωνέζοι τουρίστες πλήρωσαν αυτή την τιμή είναι επειδή δεν παρήγγειλαν μόνο σπαγγέτι αλλά και ψάρια, τα οποία ήταν ολόφρεσκα. Οι πελάτες, μάλιστα, τα επέλεξαν».

Ωστόσο, ο ιταλικός εμπορικός σύλλογος έχει αρχίσει να ανησυχεί μετά από μια σειρά παρόμοιων επεισοδίων που γίνονται γνωστά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κλαούντιο Πίκα, επικεφαλής της Ιταλικής Ομοσπονδίας Δημόσιων και Τουριστικών Εμπόρων, δήλωσε ότι αυτό το τελευταίο περιστατικό στη Ρώμη είναι «πολύ σοβαρό». «Βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των εστιατορίων στην Ρώμη», είπε και πρόσθεσε: «Ζητάμε από την αστυνομία και την τουριστική αστυνομία της Ρώμης να παρέμβει και να τους επιβάλει μεγάλο πρόστιμο, όπως την αφαίρεση της άδειας ή την ποινική τους δίωξη».

Πηγή: iefimerida.gr