Η χορτοφάγος που έγινε χασάπισσα για ένα μπέργκερ (Βίντεο)

Η χορτοφάγος που έγινε χασάπισσα για ένα μπέργκερ (Βίντεο)

Μια γυναίκα από την Αυστραλία που έγινε αναιμική μετά από σχεδόν δέκα χρόνια χορτοφαγίας έφαγε ένα μόνο χάμπουργκερ το οποίο άλλαξε τη ζωή της για πάντα

Η Αυστραλή Τάμι Τζόνας, χορτοφάγος για μια δεκαετία, αποφάσισε να εγκαταλείψει το κρέας στην ηλικία των 19 ετών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία VIRAL

Τώρα όμως άλλαξε ριζικά τον τρόπο ζωής της και άνοιξε και κρεοπωλείο στο αγρόκτημα της, σύμφωνα με την 10 Daily.

Χορτοφάγος λόγω ενός βιβλίου

Το βιβλίο του Αυστραλού φιλόσοφου Πίτερ Σίνγκερ «Η απελευθέρωση των ζώων»που δημοσιεύθηκε στη δεκαετία του '70 την εντυπωσίασε τόσο που έγινε αμέσως χορτοφάγος.

«Η άμεση αντίδρασή μου ήταν: δεν θέλω να συμμετέχω στη σκληρή μεταχείριση των ζώων και ο μόνος τρόπος να το κάνω είναι να σταματήσω να τρώω κρέας», δήλωσε η Τάμι.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ακολούθησαν σχεδόν δέκα χρόνια χορτοφαγίας, κατά τη διάρκεια των οποίων έμεινε δύο φορές έγκυος χωρίς προβλήματα στην υγεία της.

Ένα χάμπουργκερ τα αλλάζει όλα

Όταν η Τάμι έκλεισε τα 30 και έμεινε έγκυος με το τρίτο της παιδί, παρουσίασε αναιμία. Διέθετε ήδη μια ποικιλία από συμπληρώματα και τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, αλλά το σώμα της χρειαζόταν περισσότερο φαγητό.

Αποφάσισε ότι ένα χάμπουργκερ θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της έτρωγε κόκκινο κρέας, βόειο κρέας ή αρνί μία φορά την εβδομάδα. Λίγα χρόνια αργότερα, επέστρεψε στο χοιρινό και τα πουλερικά.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι είναι ανήθικο να αφαιρώ τη ζωή ενός ζώου για φαγητό ... Αλλά σκέφτηκα ότι ήταν ανήθικο να μεταχειριζόμαστε τα ζώα σκληρά, να μην τα αφήνουμε στο ύπαιθρο και να τα στριμώχνουμε σε μαντριά», δήλωσε η ίδια.

Ένας πρώην χορτοφάγος που ξέρει πώς να γδέρνει τα ζώα

Τελικά, η Τάμμι και ο σύζυγός της αγόρασαν ένα αγρόκτημα στο οποίο εκτρέφουν γουρούνια.

Εκτός από αυτό, έμαθε πώς να γδέρνει τα ζώα και έγινε χασάπισαα.

Προς το παρόν η Τάμι φροντίζει το αγρόκτημα της και μαθαίνει να μεταχειρίζεται τα ζώα με ευαίσθητο τρόπο στη νέα της δουλειά.

Η Αυστραλή έχει και μια ιστοσελίδα στην οποία μιλάει για την ηθική των τροφίμων. Έχει επίσης ένα λογαριασμό στο Instagram στον οποίο μοιράζεται εικόνες μοναδικών τοπίων, αλλά και ζουμερές μπριζόλες.

Πηγή: Sputnik.gr