Επιστήμονες δημιούργησαν τον… γουρουνοπίθηκο

Επιστήμονες δημιούργησαν τον… γουρουνοπίθηκο

Ομάδα ερευνητών δημιούργησε τα ζώα - χίμαιρες

Μπορεί εξωτερικά να δείχνουν απολύτως φυσιολογικά όμως τα δύο μικρά γουρουνάκια που γεννήθηκαν πρόσφατα στην Κίνα, έχουν ένα αρκετά διαφορετικό DNA αφού επιστήμονες του πρόσθεσαν γενετικό κώδικα… πιθήκων.

Ομάδα ερευνητών δημιούργησε τα ζώα - χίμαιρες προσθέτοντας βλαστοκύτταρα πιθήκου σε γονιμοποιημένα έμβρυα γουρουνιών, όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό New Scientist.

Όπως αναφέρει ο Tang Hai, ένας από τους ερευνητές της ομάδας από το Εθνικό Εργαστήριο Βλαστοκυττάρων και Αναπαραγωγικής Βιολογίας του Πεκίνου, «αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μία ολοκληρωμένη χίμαιρα πιθήκου-γουρουνιού».

Σκοπός της ερευνητικής ομάδας είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι να μπορέσει να φτάσει στην καλλιέργεια ανθρώπινων οργάνων μέσα σε ζώα τα οποία να μπορούν να μεταμοσχευθούν. Η ερευνητική ομάδα στην επιστημονική τις δημοσίευση, την οποία έκανε στο ακαδημαϊκό έντυπο Protein & Cell, στις 28 Νοεμβρίου, καταγράφει και τα ηθικά ζητήματα που γεννώνται από την εν λόγω διαδικασία.

Συνολικά, σε 4.000 έμβρυα γουρουνιών εισήγαγαν DNA πιθήκου και τελικά μόνο δύο από αυτά κατάφεραν να αναπτύξουν σωστά κύτταρα από πίθηκο και γουρούνι.