Έτσι θα βγάλετε λεφτά...ταξιδεύοντας

Έτσι θα βγάλετε λεφτά...ταξιδεύοντας

Άφησαν τις καλοπληρωμένες δουλειές τους, σπίτι, αυτοκίνητο για να...κολυμπήσουν με καρχαρίες. Τώρα βγάζουν πάνω από 4 χιλιάδες ευρώ με κάθε ταξίδι τους!

Ο λόγος για ένα νεαρό ζευγάρι από τον Καναδά, που αν και απολάμβανε μια ζωή την οποία θα ζήλευαν – ειδικά σήμερα – οι περισσότεροι συνομήλικοί τους, αποφάσισαν να τα αφήσουν όλα πίσω τους, κάνοντας το ταξίδι τρόπο ζωής.

Μετά από ένα τυποποιημένο, all-inclusive ταξίδι στο Μεξικό το 2008 ένιωσαν ότι αποζητούσαν από τη ζωή περισσότερα από οικονομική ασφάλεια. Οι αποφάσεις που πήραν τα τελευταία 7 χρόνια τους επέτρεψαν μεταξύ άλλων να κολυμπήσουν με καρχαρίες, να δουν από κοντά 5 από τα 7 θαύματα του κόσμου και να κάνουν ορειβασία στα Ιμαλάια.

Πραγματοποίησαν το πρώτο τους μεγάλο ταξίδι 9 μήνες μετά την επίσκεψη στο Μεξικό, έχοντας σαν προορισμό τη Νοτιοανατολική Ασία και έχοντας πουλήσει όλα τους τα υπάρχοντα και παραιτηθεί από τις δουλειές τους. Οι σταθμοί τους: Ταϋλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ, Λάος, Ινδία, Μαλαισία, Ινδονησία και Σιγκαπούρη, πριν επιστρέψουν και πάλι στην έδρα τους στον Καναδά.

Εκεί επαναπροσλήφθηκαν στις δουλειές τους, άντεξαν όμως μόνο για 2 μήνες. Αφού εξοικονόμησαν αρκετά για να συνεχίσουν την περιπλάνηση, έφτιαξαν βαλίτσες και ετοιμάστηκαν για 16 μήνες σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία.

Αν και οι αποταμιεύσεις είχαν αρχίσει να εξαντλούνται, κατάφεραν να έχουν ένα εισόδημα από τη διδασκαλία Αγγλικών στην Κίνα, όπου τελικά εγκαταστάθηκαν, ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις στο blog που αποτύπωναν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες εκτοξεύθηκαν στο ποσό που φθάνει έως και της 4 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως! Οι περιηγήσεις τους έδωσαν την ευκαιρία μάλιστα να γίνουν ταξιδιωτικοί συνεργάτες για διάφορα διεθνή Μέσα, κάτι που σήμαινε επίσης ένα σημαντικό εισόδημα.

Μέχρι σήμερα ο Nick και η Dariece έχουν επισκεφθεί 45 χώρες και συνεχίζουν! Ανάμεσα στα μέρη που ξεχωρίζουν είναι η Μογγολία για τις φυσικές τις ομορφιές και το Ιράν για τη φιλοξενία του. Σήμερα, μέσα από το blog τους με τίτλο Goats on the road ενθαρρύνουν όσους θέλουν να κάνουν το ταξίδι τρόπο ζωής.

Το μεγαλύτερο δίδαγμα που έχουν αποκομίσει; «Μάθαμε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, παρά τις διαφορές μας και τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες. Είμαστε όλοι άνθρωποι».