Αυτές είναι οι 8 μεγαλύτερες παγίδες όταν ταξιδεύετε στην Ευρώπη

Αυτές είναι οι 8 μεγαλύτερες παγίδες όταν ταξιδεύετε στην Ευρώπη

Από την Τσεχία και την Πολωνία, μέχρι τη Γαλλία και την Ισπανία οι αρχές και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν καταγράψει τις σημαντικότερες απάτες και συνιστούν μέτρα προφύλαξης!

2016 02 12

Ιταλία: Η όμορφη μεσογειακή χώρα βρίθει από...πειρατές της στεριάς. Σπείρες ληστών παραμονεύουν και εντοπίζουν αυτοκίνητα ταξιδιωτών, φθείρουν τα λάστιχα και τα ακολουθούν στο ταξίδι. Όταν αναγκαστικά σταματήσουν σε κάποιο δρόμο τους πλησιάζουν δήθεν για να προσφέρουν βοήθεια και τότε βρίσκουν ευκαιρία να τους αρπάξουν ό, τι έχουν και δεν έχουν!
Τί να κάνετε: Εάν ταξιδεύετε, λοιπόν, με αυτοκίνητο στην Ιταλία αποφύγετε να αφήνετε εκτεθειμένες αποσκευές σε αυτό, κλειδώνετε πάντα το όχημά σας και μην εμπιστεύεστε βοήθεια από αγνώστους, αλλά προτιμήστε να καλέσετε με το τηλέφωνό σας κάποιον.

paidaki
Γαλλία: Στην κοσμοπολίτικη χώρα της Δύσης δε λείπουν οι απατεώνες, οι οποίοι μάλιστα είναι συχνά...λιλιπούτειοι. Θα βρεθείτε συχνά με κάποιο παιδάκι απέναντί σας να σας ζητάει στήριξη με την υπογραφή σας σε κάποιο έντυπο και με τη συνεισφορά κάποιου ποσού. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ανήκουν σε δίκτυο απατεώνων και ότι μόνο το μπελά σας θα βρείτε αν τους δώσετε σημασία.
Τί να κάνετε: Αγνοείστε τα παιδιά – όσο κι αν σας είναι δύσκολο – και καταγγείλετε το φαινόμενο στην Αστυνομία όσο το δυνατόν πιο σύντομα!

2016 02 12 1
Ισπανία: Οι απάτες πλαστογραφίας είναι αυτό που θα πρέπει να προσέχετε στην Ισπανία, ιδίως αν επιχειρήσετε να περάσετε οδικώς στο Γιβραλτάρ. Εκεί ενδεχομένως να σας ζητήσουν να καταβάλετε δικαιώματα εισόδου, άτομα που θα παρουσιαστούν ως αρμόδιο προσωπικό. Στην πραγματικότητα τέτοιο τέλος δεν υπάρχει.
Τί να κάνετε: Αγνοείστε τους και προχωρήστε χωρίς να σταματήσετε για έλεγχο.

tautotites
Τσεχία: Από τους σοβαρότερους κινδύνους μπορεί να συναντήσει κανείς στη γραφική Τσεχία αφού οι ψεύτικοι αστυνομικοί που δρουν σε συνεννόηση με άλλους απατεώνες μπορούν να σας κατακλέψουν. Αν κάποιος σας πλησιάσει για να σας πουλήσει δήθεν κάτι παράνομο, θα ακολουθήσει αμέσως ένας ψεύτικος αστυνομικός που θα ζητήσει να δει τα χαρτιά σας και τα χρήματά σας και φυσικά....θα γίνει καπνός με αυτά πριν καν το καταλάβετε! Στην πραγματικότητα οι αστυνομικοί στην Τσεχία δεν έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τα χρήματα που έχετε πάνω σας.
Τί να κάνετε: Προτείνετέ του να συνεχίσει την έρευνα στον κοντινότερο αστυνομικό σταθμό και «θα την κάνει με ελαφρά». Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο καταγγείλτε το στην αστυνομία αμέσως!

2016 02 12 2
Ουγγαρία: Σε μια χώρα που μαστίζετε από σοβαρά οικονομικά προβλήματα εδώ και δεκαετίες, το παράνομο συνάλλαγμα, η μαύρη αγορά χρημάτων και τα πλαστά χαρτονομίσματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Σε πολλούς δρόμους θα τύχει να σας προσεγγίσουν άγνωστοι προσφέροντάς σας «ευκολίες» συναλλάγματος, όμως μόνο πρόβλημα θα σας δημιουργήσουν.
Τί να κάνετε: Πραγματοποιείτε συναλλαγές μόνο με αναγνωρισμένα καταστήματα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τράπεζες και φροντίστε να εντοπίσετε τα 7 διακριτικά γνησιότητας των χαρτονομισμάτων στην Ουγγαρία.

2016 02 12 4

Ολλανδία: Οι ντόπιοι είναι ιδιαίτερα εξωστρεφείς και φιλικοί, αλλά όσο ευγενικά κι αν σας προσεγγίσουν θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα αντικείμενά σας. Πολύ συχνά, οι άγνωστοι που πλησιάζουν σε εστιατόρια ή μπαρ προσποιούμενοι ότι ψάχνουν κάποιον γνωστό ή ότι θέλουν να σας πουλήσουν κάτι, έχουν βάλει στόχο την τσάντα σας, το κινητό ή τη φωτογραφική σας.
Τι να κάνετε: Έχετε το νου σας στα πράγματά σας συνέχεια, ιδίως όταν πλησιάζει κάποιος στο μέρος σας.

2016 02 12 3
Κροατία: Οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί σε μπαρ και εστιατόρια είναι από τις μεγαλύτερες παγίδες στη χώρα. Συνήθως πρόκειται για χώρους που σας προτείνουν οδηγοί ταξί, οι οποίοι ανήκουν στο ίδιο δίκτυο απατεώνων με τους εστιάτορες. Καταλήγοντας σε ένα από αυτά τα μπαρ ή εστιατόρια μπορεί να μπλέξετε πολύ άσχημα, αφού αν αρνηθείτε να πληρώσετε το εξωφρενικό ποσό σας μεταφέρουν «σηκωτούς» στο κοντινότερο ΑΤΜ και με απειλές σας αναγκάζουν να πληρώσετε ό, τι ζητήσουν!
Τί να κάνετε: Μην εμπιστεύεστε συστάσεις οδηγών ταξί για την επιλογή του χώρου εστίασης.

taxi
Πολωνία: Οι ψεύτικοι οδηγοί ταξί που σας περιμένουν πρόθυμα σε αεροδρόμια και αξιοθέατα είναι πραγματική μάστιγα. Προσφέροντάς σας τις υπηρεσίες τους θα ισχυριστούν ότι δεν έχουν ταξίμετρο ή ότι αυτό είναι χαλασμένο και θα σας «γδύσουν» κανονικά!
Τί να κάνετε: Χρησιμοποιείτε μόνο ταξί που έχουν αναρτημένη την άδεια χρήσης στο μπροστινό τζάμι ώστε να είναι ευδιάκριτο το όνομα και ο αριθμός της άδειας.