Διακοπές 2019: Αυτές είναι οι 6 ασφαλέστερες χώρες για να ταξιδέψετε (Φωτος)

Διακοπές 2019: Αυτές είναι οι 6 ασφαλέστερες χώρες για να ταξιδέψετε (Φωτος)

Ετοιμάστε βαλίτσες!

Έχουν μόλις περάσει δύο μήνες από την έναρξη του νέου έτους και σίγουρα στο μυαλό αρκετών από εμάς έχει έρθει η λέξη… διακοπές! Έχετε όμως προγραμματίσει που θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας…;

Όσοι λοιπόν δεν έχετε καταλήξει στο πού θα χαλαρώσετε φέτος μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιες από τις χώρες που θεωρούνται από τις ασφαλέστερες στον κόσμο με βάση τα χαμηλά ποσοστά της εγκληματικότητας και την ασφάλεια για τους τουρίστες.

Διαβάστε επίσης: Eντυπωσιακό σπίτι «σπηλιά» στα Χανιά ενοικιάζεται για 50 ευρώ! (Φωτος)

Κάποιες «safe» προτάσεις για τις διακοπές του 2019 κάνει η βρετανική εφημερίδα Express.

Νορβηγία

Η χώρα θεωρείται ασφαλής προορισμός για διακοπές για παρόμοιους λόγους με την Ισλανδία. Μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία της σημειώθηκε το 2011 όταν ο ναζιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση με 77 νεκρούς στο Όσλο. Μολαταύτα η κυριότερη απειλή για τους τουρίστες είναι οι μικροκλοπές και οι απάτες.

Καλή χρονιά για τουρισμό. Φέτος συμπληρώνονται 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Εγκληματικότητα δεν υπάρχει στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, ωστόσο, καταγράφονται αρκετά περιστατικά κλοπών ειδικά σε χώρους συνωστισμού, όπως είναι το μετρό.

Ιταλία

Τα ποσοστά του βίαιου εγκλήματος εναντίον τουριστών στη χώρα είναι υπερβολικά χαμηλά. Το 2017 ήταν κατά 30% χαμηλότερα σε σχέση με το 2003 όταν είχαν κορυφωθεί. Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώνονται συχνά εις βάρος μειονοτήτων ή αφορούν ενδοοικογενειακές υποθέσεις. Η μεγαλύτερη απειλή για τους τουρίστες είναι τα μικροαδικήματα όπως για παράδειγμα οι κλοπές πορτοφολιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Καναδάς

Τα ποσοστά της εγκληματικότητας συνεχίζουν να μειώνονται στη χώρα με εκείνα που αφορούν τα βίαια εγκλήματα και τις ληστείες να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο το 2017, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Ωστόσο έχει σημειωθεί αύξηση στις κλοπές σε δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνονται τουρίστες, όπως αεροδρόμια και σταθμοί τρένων στη Γενεύη. Extra tip: Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν πυρηνικά καταφύγια για την περίπτωση πυρηνικής έκρηξης.

Ελβετία

Το μοναδικό μέλος του NATO που δεν έχει δικό του τακτικό στρατό με μόλις 1,6 φόνους να σημειώνονται κατά μέσον όρο κάθε χρόνο. Έχει παραμείνει ουδέτερη σε πολέμους όπου έχει εμπλακεί η Συμμαχία και παρά τα υψηλά ποσοστά ιδιοκτησίας όπλων τα ποσοστά εγκλημάτων βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα καθώς αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για το κυνήγι

Ισλανδία

Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το 2019, που μάλιστα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι φέτος και του Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020. Όπου και να χαθείς, όπου και να βρεθείς, δεν υπάρχει κανένας φόβος, αφού το ποσοστό εγκληματικότητας είναι μηδενικό. Όπου και να ξεχάσεις κινητό ή πορτοφόλι, θα σου επιστραφεί, αφού η λέξεις κλοπή ή υπεξαίρεση είναι άγνωστες στους Ιάπωνες και την κουλτούρα τους.

Ιαπωνία