Έτσι θα αγοράσετε το σπίτι των ονείρων σας στην Ιταλία με μόλις 1 ευρώ!

Έτσι θα αγοράσετε το σπίτι των ονείρων σας στην Ιταλία με μόλις 1 ευρώ!

Μπορεί να ακούγεται απίθανο, όμως υπάρχουν δύο ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ιταλία όπου τα σπίτια πωλούνται σε τιμή μικρότερη από όσο κοστίζει ένας espresso

Οι ιταλικές πόλεις Ζανγκόλι και Μουσομέλι προσφέρουν σπίτια προς πώληση με αντίτιμο μόλις 1 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Διακοπές στην εξοχή της Γαλλίας: 3 ιδανικοί προορισμοί για τους λάτρεις της φύσης

Οι δήμαρχοι των πόλεων, στην προσπάθειά τους να προσεκλύσουν νέους κατοίκους και να αναζωογονήσουν τις κοινότητές τους, δημιούργησαν ηλεκτρονικές σελίδες όπου δέχονται αιτήσεις από τους υποψήφιους αγοραστές.

Το Ζανγκόλι είναι ένα μικρό αγροτικό χωριό στην περιοχή Καμπάνια κοντά στην Νάπολη, το οποίο το 2015 κατέκτησε τον τίτλο του ωραιότερου ιταλικού χωριού.

«Έχω δημιουργήσει μία ειδική ομάδα νέων εθελοντών που βοηθούν τους αγοραστές να συνδεθούν με εξυπηρετικές κατασκευαστικές εταιρείες για την τακτοποίηση. Η διαφάνεια είναι κλειδί, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει πραγματικά να έρθουν και να δουν οι ίδιοι την ομορφιά του τόπου, να δοκιμάσουν το υπέροχο φαγητό και να αναπνεύσουν τον φρέσκο αέρα», δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος του Ζανγκόλι, Πάολο Καρούσο.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Το «παράδειγμα» του Ζανγκόλι

Βήμα 1: Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.comunezungoli.it και αριστερά θα βρείτε το link «Case in vendita a €1». Εάν δεν ξέρετε ιταλικά, θα χρειαστείτε τη βοήθεια της Google Translate σε αυτό το σημείο.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο και θα δείτε δεκάδες σπίτια των 50- 100 τετραγωνικών μέτρων.

Βήμα 3: Κατεβάστε την αίτηση για το ακίνητο που σας αρέσει. Σε αυτό το σημείο δεσμεύεστε για την ανακαίνιση του σπιτιού σε διάστημα τριών ετών και πρέπει να εξηγήσετε τη μελλοντική χρήση του.

Βήμα 4: Επισυνάψτε αντίγραφο της ταυτότητάς σας και προωθήστε ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία στο γραφείο του δημάρχου.

Βήμα 5: Εάν το σχέδιό σας εγκριθεί, ο δήμαρχος Πάολο Καρούσο θα σας στείλει το συμβόλαιο και μετά εξαρτάται από εσάς το κατά πόσο θα ταξιδέψετε στην Ιταλία για… τις υπογραφές.

Είναι τόσο απλό; Φυσικά και όχι, καθώς για όλα τα ακίνητα ο μελλοντικός αγοραστής δεσμεύεται να προπληρώσει 2.000 ευρώ εγγύηση και να δεσμευθεί για την ανακαίνιση του ακινήτου.

Οι εργασίες πρέπει να ξεκινήσουν μέσα σε λίγους μήνες και αφού ολοκληρωθεί η πράξη αγοράς, επιστρέφεται η εγγύηση, ενώ προβλέπονται φορολογικές ελαφρύνσεις μέχρι και 85% για οποιαδήποτε εργασία αναπαλαίωσης.

Πηγή: newsbomb.gr