5 κανόνες συμπεριφοράς στο αεροπλάνο που ίσως παραβιάζετε!

5 κανόνες συμπεριφοράς στο αεροπλάνο που ίσως παραβιάζετε!

Ποιοι είναι

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το ταξίδι με το αεροπλάνο έχει τους δικούς του κανόνες που ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται για να μην ενοχλεί τους συνεπιβάτες του. Από τις ουρές στο αεροδρόμιο μέχρι το χώρο της καμπίνας, έχουμε φτιάξει μια λίστα με 5 κανόνες που κανένας επιβάτης δεν πρέπει να παραβιάζει χωρίς την άδεια των υπολοίπων.

Μοιραστείτε το μπράτσο του καθίσματος

Μπορεί να έχετε βρεθεί σε κάποια “σιωπηλή” διαμάχη με το διπλανό σας σχετικά με το ποιος θα βάλει το χέρι του στο μπράτσο του καθίσματος. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ο κάθε επιβάτης δικαιούται ένα μπράτσο. Το μπράτσο που είναι συνδεδεμένο με τις ηλεκτρονικές σας συσκευές είναι αυτό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε την άνεση, συζητήστε με το διπλανό σας και κάντε μια συμφωνία. Δυο αγκώνες μοιράζονται το ίδιο μπράτσο καλύτερα από ό,τι δυο ολόκληρα χέρια.

Ξαπλώστε, αλλά…

Η ξαπλωμένη θέση του καθίσματος είναι ίσως η μεγαλύτερη αιτία διαμάχης στο αεροπλάνο. Κάποιοι το θεωρούν ως δικαίωμά τους, άλλοι όμως το θεωρούν ως μεγάλη αγένεια. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Είναι δικαίωμα κάποιου επιβάτη να ξαπλώσει, ωστόσο αυτό ελαχιστοποιεί κατά πολύ τον ήδη λιγοστό χώρο του επιβάτη που κάθεται πίσω του. Αν δεν πρόκειται για πολύωρο και μακρινό ταξίδι, αποφύγετε να ξαπλώσετε. Αν το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι ο επιβάτης αυτός δεν τρώει και δεν έχει ανοιχτό το τραπεζάκι του. Το καλύτερο είναι να τον ρωτήσετε αν μπορείτε να ξαπλώσετε για λίγο και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πρόβλημα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Παρακάμπτετε την ουρά όταν έχετε αργήσει

Αν έχετε αργήσει, κινδυνεύετε να χάσετε την πτήση σας και μπροστά σας υπάρχει μια ατέλειωτη ουρά στα σημεία ελέγχου, μη βιαστείτε να προσπεράσετε τους υπόλοιπους επιβάτες. Δυο είναι οι πιο σωστές επιλογές: Παρακαλέστε πολύ ευγενικά τους μπροστινούς σας να σας αφήσουν να περάσετε εξηγώντας τους το πρόβλημά σας, το πιθανότερο είναι ότι δε θα σας αρνηθούν. Βρείτε έναν υπάλληλο της αεροπορικής σας και εξηγήστε του την κατάσταση, συνήθως θα σας βοηθήσουν να περάσετε πρώτοι για να μην αργήσετε περισσότερο. Αλλά σε καμία περίπτωση μην προσπεράσετε την ουρά χωρίς λόγο και χωρίς εξηγήσεις, θα προκαλέσετε θυμό, σχόλια και παρεξηγήσεις. Δώστε βάση σε αυτά τα tips και δεν θα (ξανα)χάσετε ποτέ την πτήση σας!

Ζητάτε να αλλάξετε θέση στο αεροπλάνο

Πρόκειται πραγματικά για ηθικό δίλημμα όταν κανείς ζητάει από το συνεπιβάτη του να αλλάξουν θέσεις στο αεροπλάνο, ειδικά αν κανείς έχει επιλέξει και πληρώσει τη θέση του. Το καλύτερο είναι, όταν ζητάτε από κάποιον να αλλάξετε θέσεις, να προσφέρετε καλύτερη θέση για να πάρετε χειρότερη, για παράδειγμα, για παράδειγμα να δώσετε θέση στο παράθυρο για να κάτσετε στη μέση και να είστε δίπλα στην παρέα σας. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, ζητήστε βοήθεια από κάποια αεροσυνοδό, η οποία θα κανονίσει με τέτοιο τρόπο κάποιους επιβάτες ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία VIRAL

Συνεπιβάτης με όρεξη για κουβέντα

Σας έχει τύχει να ανυπομονείτε να ξεκινήσει η πτήση σας ήρεμα ώστε να κοιμηθείτε ή να διαβάσετε το βιβλίο σας, αλλά ο διπλανός σας να έχει άλλα σχέδια; Μια καλή συμβουλή είναι να έχετε μαζί σας μάσκα για τον ύπνο κι ακουστικά για να ακούτε μουσική ή να βλέπετε ταινίες αποφεύγοντας ανεπιθύμητες συζητήσεις. Αν ο συνταξιδιώτης σας επιμένει, χαμογελάστε και πείτε του ευγενικά “χάρηκα που τα είπαμε, τώρα θα διαβάσω λιγάκι”.

Πηγή: travelstyle.gr