Βρες δουλειά μέσω του Facebook! Μάθε πως

Βρες δουλειά μέσω του Facebook! Μάθε πως

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Journal of Labor Economics, κάνοντας διαδικτυακούς φίλους στο Facebook αυξάνεται σημαντικά η δυνατότητα κάποιος να βρει εργασία!

Η έκθεση εξετάζει αν η σχέση μεταξύ του χρήστη και των φίλων του στο Facebook βοηθά όταν αυτός ψάχνει να βρει δουλειά.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν photo tags και wall post ώστε να μετρήσουν την σχέση επαγγέλματος και προφίλ φίλων στο Facebook.
Όπως αποδείχτηκε, όσο πιο καλοί φίλοι είναι οι διαδικτυακοί φίλοι κάποιου στην πραγματική ζωή, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να βοηθήσουν έναν χρήστη να βρει δουλειά ή ακόμα και καλύτερη δουλειά.

Το Facebook δεν λειτουργεί σαν το πραγματικό περιβάλλον επαφών και φιλιών ενός χρήστη, όμως προσομοιάζει στις πραγματικές συνθήκες, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι εκτός από τους «ισχυρούς» φίλους και οι «ασθενείς» λειτουργούσαν στο ίδιο μοτίβο (της βοήθειας αναζήτησης δουλειάς ή καλύτερης δουλειάς στους φίλους τους).

Έτσι αν κάποιος θέλει να βρει καλύτερη δουλειά, καλό είναι να κάνει καλύτερους φίλους στο Facebook.

Ήδη 1,7 εκατ. θέσεις εργασίας είναι δημοσιευμένες στο Facebook, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες συμβουλεύονται το Facebook για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου, την στιγμή που πάνω από το μισό εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ έχει λογαριασμό στο Facebook.

Αυτή τη στιγμή το Linkedin θεωρείται το ιδανικό εργαλείο αναζήτησης δουλειάς με τους "καλούς" φίλους στο Facebook να θεωρούνται, αν και λίγοι σχετικά με τους κανονικούς χρήστες, μίας πρώτης τάξης ευκαιρία ανεύρεσης καλύτερης δουλειάς.