Εταιρεία από το Πισσούρι πούλησε εφαρμογή για smartphones στους Κινέζους έναντι $1 δισ. (VIDEO)

Εταιρεία από το Πισσούρι πούλησε εφαρμογή για smartphones στους Κινέζους έναντι $1 δισ. (VIDEO)

Ο Talking Tom, ο «ομιλών γάτος» από το Πισσούρι, που αριθμεί πάνω από 5 δισ. downloads σε 230 χώρες, αλλάζει ιδιοκτήτη και... μετακομίζει στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δημοφιλής ψηφιακός γατούλης, δημιούργημα της εταιρείας Outfit7, πωλήθηκε στον κινέζικο κολοσσό United Luck Group Holdings Limited έναντι του αστρονομικού ποσού του 1 δισ. ευρώ.

Η Outfit7 ιδρύθηκε το 2009 από τους Σλοβάκους Σάμο και Ίζα Λόγκιν και στις αρχές του 2014 προχώρησε σε μεταφορά της επίσημης επιχειρηματικής της έδρας στο Πισσούρι.

Είναι δημιουργός του Talking Tom, αλλά και άλλων ομιλούντων ψηφιακών ζώων (των γατών Aggela και Ginger, του σκύλου Ben και του παπαγάλου Pierre).

Μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες δημιουργίας παιγνιδιών για smartphones, η Outfit7 δημιούργησε τον Talking Tom το 2010.

Έκτοτε έχει «κατέβει» συνολικά από πάνω από 5 δισ. χρήστες σε 230 χώρες, με 300 εκατ. από αυτούς να ασχολούνται μαζί του τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Το περιεχόμενο στο YouTube, που αφορά στον Talking Tom, ξεπερνά τις 10,3 δισ. επισκέψεις και τα 10,6 εκατ. συνδρομητές, ενώ η σελίδα του στο Facebook έχει 29 εκατ. θαυμαστές.

Ο Talking Tom και οι φίλοι του αλληλεπιδρούν με την ομιλία και τις επαφές του χρήστη και σήμερα υπάρχουν συνολικά 12 εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με ανάλογο περιεχόμενο, που έχουν κερδίσει τα μεγαλύτερα βραβεία του κλάδου παγκοσμίως.