Αυτός είναι ο λόγος που «έπεσε» η cablenet – Έτσι της επιτέθηκαν

Αυτός είναι ο λόγος που «έπεσε» η cablenet – Έτσι της επιτέθηκαν

Η εταιρεία παροχής διαδικτύου, τηλεφωνίας και τηλεόρασης τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζει προβλήματα.

Του Γιάννη Γιωργαλλή

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ντίνο Παστό, ειδικό στα θέματα ασφάλειας διαδικτύου ρωτήσαμε τι είναι αυτή η «εξωτερική επίθεση» που δέχεται η συγκεκριμένη εταιρεία τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ντίνο Παστό, η εξωτερική επίθεση ή αλλιώς “DDoS” πρόκειται για συντονισμένη επίθεση σε δίκτυα ή δικτυακές εφαρμογές με άμεσο στόχο την υπερφόρτωσή τους.

Με πιο απλά λόγια, όπως μας επεξήγησε ο κ. Παστός, σκεφτείτε ένα κλαμπ που έχει μια πόρτα και προσπαθούν να μπουν με το ζόρι 100000000 άτομα. Αυτή είναι η ίδια αναλογία όταν καθοδηγούνται διάφοροι υπολογιστές στο διαδίκτυο και προσπαθούν να συνδεθούν με ένα δίκτυο. Έτσι δεν αντέχει την υπερφόρτωση και πέφτει.

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί και θύματά της στο παρελθόν ήταν τεράστιοι κολοσσοί. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια και μια τέτοια επίθεση μπορεί να ρίξει ολόκληρη χώρα, και όχι μόνο μια εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Ντίνο Παστό, πίσω από την επίθεση μπορεί να κρύβεται είτε μια ομάδα χάκερς, είτε μια εχθρική χώρα είτε και μια ανταγωνιστική εταιρεία.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κακόβουλη ενέργεια κτύπησε την Cablenet μπορεί να είναι και τυχαίο, ωστόσο, τέτοιου είδους επιθέσεις, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν 100%, ακόμη και με αντίμετρα.