Κυπριακή εταιρεία κρύβεται πίσω από κομπίνα στο διαδίκτυο- Έτσι σας υπερχρεώνουν τους λογαριασμούς

Κυπριακή εταιρεία κρύβεται πίσω από κομπίνα στο διαδίκτυο- Έτσι σας υπερχρεώνουν τους λογαριασμούς

Κυπριακή εταιρεία σχετίζεται με κομπίνα που σας υπερχρεώνει τον λογαριασμό του τηλεφώνου σας.

Σύμφωνα με τον Ντίνο Παστό, ειδικό σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου, κάποιοι χρησιμοποιούν μια κυπριακή εταιρεία παροχής Premium SMS και στέλνουν διαφημίσεις παραπλανητικές του τύπου «Το τηλέφωνο σας έχει ιό, εισάγεται τον αριθμό σας για να αφαιρεθεί ο ιός» ή «για να δείτε αυτό το video εισάγεται τον αριθμό τηλεφώνου σας».

Σύμφωνα με τον κύριο Παστό, τις τελευταίες μέρες έλαβε αρκετά παράπονα από Κύπριους που βρίσκουν στον λογαριασμό του κινητού τους χρεώσεις από Premium SMS (τετραψήφια συνδρομητικά SMS που στοιχίζουν πολλά λεφτά).

Η απάτη λειτουργεί ως εξής: «Όταν το θύμα εισάγει το κινητό του, λαμβάνει ένα PIN code σε SMS από την υπηρεσία. Ταυτόχρονα η ιστοσελίδα ζητά από τον χρήστη να εισάγει το PIN για να προχωρήσει η σελίδα. Κάτω κάτω υπάρχουν μικρά μικρά γράμματα που λένε ότι υπάρχει χρέωση 5-6 ευρώ την ημέρα (η κάτι ανάλογο)».

Σύμφωνα με τον ειδικό, μετά από μήνες τα θύματα παρατηρούν τη ζημιά στον λογαριασμό τους. Όπως υποστηρίζει «αν και οι πάροχοι δεν είναι υπεύθυνοι για την απάτη, την ευθύνη την έχει η εταιρεία που συνεργάζεται με ψευδό διαφημιστές (rougue sales affiliates) που ο μόνος σκοπός τους είναι να εγγράψουν όσους μπορούν για να μοιράσουν την προμήθεια με την εν λόγο εταιρία που κάνει τις χρεώσεις. Σε γενικές γραμμές, προσοχή όταν επαληθεύεται με PIN υπηρεσίες SMS. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσετε θύμα τέτοιον χρεώσεων».