Βασιλική για Hellas Sat: Νέα σελίδα στη διαστημική ιστορία της Κύπρου (Βίντεο)

Βασιλική για Hellas Sat: Νέα σελίδα στη διαστημική ιστορία της Κύπρου (Βίντεο)

«Η συμφωνία αυτή, έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο δορυφορικό χάρτη»

Η πετυχημένη εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4, είναι εξέλιξη η οποία, χωρίς καμιά αμφιβολία, ανοίγει μια νέα σελίδα στη διαστημική ιστορία της Κύπρου και της Ελλάδας, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδους.

Μιλώντας μετά την εκτόξευση του Hellas Sat 4 από το Διαστημικό Κέντρο ``Κουρού``, στη Γαλλική Γουιάνα, η Υπουργός ανέφερε ότι «εκτός από τα γεωπολιτικά, τεχνολογικά και εμπορικά οφέλη που έχει να προσφέρει ο Hellas Sat 4, νιώθουμε περήφανοι για το γεγονός ότι οι σημαίες των δύο χωρών συνοδεύουν τον δορυφόρο στη διαστημική του τροχιά».

Διαβάστε επίσης: Εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο Hellas Sat 4 (Βίντεο)

Είπε ότι η εκτόξευση του Hellas Sat 3 τον Ιούνιο του 2017 και η εκτόξευση σήμερα του Hellas Sat 4 επεκτείνουν και διαφοροποιούν την υφιστάμενη δορυφορική κάλυψη της εταιρείας με την παροχή μεγαλύτερης δορυφορικής χωρητικότητας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

«Αυτό είναι καθοριστικό και για την ενίσχυση τη θέσης της Κύπρου ως ελκυστικού κέντρου δορυφορικών επικοινωνιών, βοηθώντας μας με αυτόν τον τρόπο να επιτύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο πολιτικής, να μετατρέψουμε την Κύπρο σε ένα περιφερειακό κέντρο υπηρεσιών, στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η παρουσία της Hellas Sat στην Κύπρο 2001, όταν η Κύπρος και η Ελλάδα αδειοδότησαν από κοινού την εταιρεία, συνέχισε, αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την ενίσχυση της θέσης μας ως επιτυχημένου περιφερειακού κέντρου δορυφορικών επικοινωνιών. Η συμφωνία αυτή, έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο δορυφορικό χάρτη.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellas-Sat, Χριστόδουλο Πρωτόπαπα, και όλους όσους εργάστηκαν ακούραστα και επιμελώς για να κάνουν την εκτόξευση αυτή πραγματικότητα. Από την πλευρά μας, σημείωσε η Υπουργός, δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε τις δραστηριότητες των δορυφορικών παρόχων στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ