Υπάρχει μια εφαρμογή που θυμάται τους κωδικούς για εσένα και είναι και ασφαλής (Φώτο)

Υπάρχει μια εφαρμογή που θυμάται τους κωδικούς για εσένα και είναι και ασφαλής (Φώτο)

Μπορεί να παράγει και νέους κωδικούς για να αντικαταστήσει κάποιον παλιό

Είτε πρόκειται να μπεις στους λογαριασμούς σου στα social media, είτε να μπεις σε κάποιο site για shopping, είτε απλά για να ανοίξεις το κινητό και τον υπολογιστή σου, η χρήση κωδικών πρόσβασης κρίνεται συνήθως απαραίτητη. Κάπως έτσι, καταλήγεις να έχεις δεκάδες passwords που πρέπει να θυμάσαι ανά πάσα στιγμή και, άνθρωπος είσαι, μπορεί να ξεχάσεις κάποια στιγμή τι πάει πού. Όπως ξέρεις, οι εφαρμογές είναι αναρίθμητες πλέον και προσφέρουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει στους χρήστες και η ρύθμιση των κωδικών πρόσβασης δε θα ξέφευγε.
 
 
Το application που μπορεί να σε βοηθήσει αν αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα ονομάζεται «LastPass» και είναι ουσιαστικά ένας δωρεάν μάνατζερ κωδικών. Αποθηκεύει όλους τους κωδικούς και τα usernames που θέλει ο χρήστης και δίνει τη δυνατότητα για αυτόματο login in, όποτε χρειαστεί, μέσω των στοιχείων που έχει δώσει.
 
 
Εκτός από τα παραπάνω, μπορεί να παράγει νέους κωδικούς για να αντικαταστήσει κάποιον παλιό που θεωρεί ότι δεν είναι τόσο ασφαλής κι ότι είναι εύκολο να παρακαμφθεί, ενώ υπάρχει και η επιλογή multi-factor επαλήθευσης για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.
 
Το βασικό πράγμα που υπόσχεται είναι η ασφαλής αποθήκευση των passwords (στο κινητό ή/και στον υπολογιστή), ώστε ο χρήστης να μην ανησυχήσει ποτέ ξανά σε περίπτωση που δε θυμάται τον κωδικό του για κάποια πλατφόρμα. Αυτό μάλιστα, που χαρακτηριστικά αναφέρει η εφαρμογή στην περιγραφή της είναι:
 
«Το LastPass ποτέ δεν έχει το κλειδί για τα κωδικοποιημένα δεδομένα σας, οπότε οι πληροφορίες σας είναι διαθέσιμες σε εσάς, και μόνο εσάς»
 
Δες τη φωτογραφιά της εφαρμογής που ακολουθεί:
 
lastpassofficial 51018450 2014872215262096 5932904467513261048 n
 
Πηγή: queen.gr