Είδηση – «βόμβα»: Ετοιμάζονται να «τραβήξουν την πρίζα» στο διαδίκτυο

Είδηση – «βόμβα»: Ετοιμάζονται να «τραβήξουν την πρίζα» στο διαδίκτυο

Η ημερομηνία του πειράματος αυτού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RBK, στόχος του πειράματος είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες και να εξεταστούν τροποποιήσεις ενός νέου σχεδίου νόμου, το οποίο εγκρίθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2018.

Διαβάστε επίσης: Η επαναστατική συσκευή που μετατρέπει τη ζέστη... σε κρύο!

Το σχέδιο νόμου υποχρεώνει τους διαδικτυακούς παρόχους της χώρας να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία του ρωσικού διαδικτυακού χώρου (Runet) σε περίπτωση που επιχειρηθεί «αποσύνδεση της Ρωσίας από το διαδίκτυο από εχθρικές ξένες δυνάμεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι πάροχοι θα πρέπει να έχουν φροντίσει να εγκατασταθούν όλα τα τεχνικά μέσα, που θα επιτρέπουν η «κίνηση» των δεκάδων εκατομμυρίων Ρώσων χρηστών στο διαδίκτυο να ανακατευθύνεται σε σημεία που έχουν εγκριθεί ή ελέγχονται από την Roskomnazor, την αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή.

Η Roskomnazor θα ελέγχει τη διαδικτυακή κίνηση ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση χρηστών σε απαγορευμένο περιεχόμενο και θα διασφαλίζει πως η κίνηση δεδομένων θα διακινείται εσωτερικά και όχι μέσω σέρβερ που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Όπως γράφει το ZDNet, η ημερομηνία του πειράματος αυτού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά εικάζεται ότι θα δρομολογηθεί για κάποια μέρα πριν την 1η Απριλίου.

Πηγή: newsbomb.gr