Ετοιμο για NBA: Το ρομπότ της Toyota βάζει 2.020 καλάθια στη σειρά (Βίντεο)

Ετοιμο για NBA: Το ρομπότ της Toyota βάζει 2.020 καλάθια στη σειρά (Βίντεο)

Πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες

Ενα πανύψηλο ρομπότ-μπασκετμπολίστας της ιαπωνικής Toyota πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, καθώς έβαλε 2.020 καλάθια στη σειρά με ελεύθερες βολές.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή! Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας

 

Το ανθρωποειδές ρομπότ Cue 3, που έχει ύψος 2,1 μέτρα, έκανε επίδειξη δυνατοτήτων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που θα γίνουν το 2020 (γι' αυτό, καθόλου τυχαία, έβαλε 2.020 καλάθια). Χρειάστηκε πάντως αρκετές ώρες για να πετύχει το ρεκόρ, καθώς ανάμεσα σε δύο βολές πρέπει να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα.

Εξίσου καλές αποδόσεις και στα τρίποντα

Το ρομπότ μπορεί να πετύχει και τρίποντα αλλά από στατική θέση, καθώς δεν μπορεί να κινηθεί. Σε μια προηγούμενη επίδειξη είχε βάλει πέντε στα οκτώ τρίποντα. Σημειώνεται ότι σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (26/06) έδειξε ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν το 20 εκατ. εργαζομένων μέχρι το 2030.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

 

Βίντεο: Το ρομπότ της Toyota και τα κατορθώματά του

Το Cue 3 χρησιμοποιεί μια ποικιλία αισθητήρων και κάμερες για να υπολογίσει τη σωστή γωνία και τη δύναμη της βολής του. Η Toyota δεν έχει διευκρινίσει πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πρακτικά η σχετική τεχνολογία, πέρα από το να τονώνει το ηθικό των μηχανικών της (ιδίως των φίλων του μπάσκετ), σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail». Η ιαπωνική εταιρεία έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει αρκετά ανθρωποειδή ρομπότ, μεταξύ των οποίων ένα που παίζει βιολί.

Δείτε το βίντεο με το ρομπότ της Toyota να ευστοχεί σε συνεχόμενα καλάθια:

Πηγή: iefimerida.gr