Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στα social media, σύμφωνα με έρευνα

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στα social media, σύμφωνα με έρευνα

Για να μην σε κάνουν unfollow...

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και μια δεκαετία περίπου. Αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, της επικοινωνίας, της εργασίας αλλά και της διασκέδασής μας. Κι όταν κάτι δεν μας αρέσει, υπάρχει πάντα η επιλογή να μην το βλέπουμε. Unfriend, unfollow ακόμη και block!

Αυτή η επιλογή υπάρχει καθώς στην διαδικτυακή, όπως και στην πραγματική ζωή, δεν υπάρχει πάνταπρωτόκολλο για το τι μπορεί να πει ή να κάνει κάποιος. Η συμπεριφορά κάποιων χρηστών, όμως, μπορεί να ενοχλήσει ή και να προσβάλει κάποιον άλλον.

Γυναίκα με smartphone συνδεδεμένο στα social media

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Τι κάνουν λοιπόν οι χρήστες στα social media που δεν θα έπρεπε;

Σύμφωνα με το Influence.co, μια παγκόσμια πλατφόρμα influencer marketing, σχεδόν το 91% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το bullying σε άλλους μέσω σχολίων είναι η πιο ακατάλληλη συμπεριφορά στα social media. Ακόμη, το ρατσιστικό περιεχόμενο θεωρείται από το 89% απαράδεκτο, τα fake news από το 88%, τα passive-aggressive σχόλια για κάποιον που δεν κατονομάζεται από το 78% και οι υπερβολικές πληροφορίες για την ζωή τους από το 77%.Αυτό που παρουσίασε ενδιαφέρον ήταν το ότι, ενώ μόνο το 20% θεώρησε ακατάλληλες τις πολιτικές απόψεις, το πολιτικό περιεχόμενο παραμένει ένας από τους top λόγους που κάποιος κάνει unfollow ή unfriend κάποιον online. Άλλες συμπεριφορές που κάνουν τους χρήστες να σβήσουν ή να μπλοκάρουν κάποιον είναι το υπερβολικό ποστάρισμα, οι ρατσιστικές δημοσιεύσεις και η επιθετική γλώσσα.

Όμως, τι άλλο μισούν οι χρήστες να βλέπουν στο Internet;

Το 64% βρίσκει ασυγχώρητο όταν κάποιος φίλος ανεβάζει μια φωτογραφία χωρίς να το ρωτήσει ενώ στο 48% δεν αρέσει να το κάνουν tag σε φωτογραφία χωρίς συναίνεση. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά 1 στους 10 έχει τελειώσει μια φιλία γιατί κάποιος ανέβασε περιεχόμενο στα social media χωρίς άδεια.Αν και τα social media πολλές φορές μοιάζουν με άνομο περιβάλλον, ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να κρατήσει τα δεοντολογικά πρότυπα. Θυμήσου ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που βρίσκονται και αυτοί πίσω από μία οθόνη.

Πηγή: bovary.gr