Η Google λάνσαρε έξι apps για να… ξεκολλήσεις από το κινητό σου (Βίντεο)

Η Google λάνσαρε έξι apps για να… ξεκολλήσεις από το κινητό σου (Βίντεο)

Για να μη σπαταλάς άλλο χρόνο μπροστά από την οθόνη του κινητού σου

Τα τελευταία χρόνια κολλάμε όλο και πιο πολύ στο κινητό μας, έχουμε μία εξάρτηση από αυτό και δεν το αφήνουμε σχεδόν ποτέ από τα χέρια μας. Αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο, όπως καταλαβαίνεις. Για την αντιμετώπιση αυτής της κακής συνήθειας η Google ανέπτυξε έξι πειραματικές εφαρμογές τις οποίες μπορείς να κατεβάσεις και που -μεταξύ άλλων- σου δείχνουν πόσο χρόνο έχεις σπαταλήσει κολλημένη στο κινητό σου και σε ενθαρρύνουν να το αφήσεις στην άκρη για μερικά λεπτά.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία VIRAL

Η Google φαίνεται πως θέλει να χρησιμοποιείς το κινητό σου με περισσότερο υγιή και υπεύθυνο τρόπο, και επομένως όχι και τόσο συχνά. Άλλωστε, πριν μερικές εβδομάδες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους συνεργάτες, κατασκευαστές smartphones με λειτουργικό σύστημα Android 9 ή Android 10 να έχουν προεγκατεστημένο στις συσκευές τους κάποιο τύπο εφαρμογής «digital wellbeing», που θα δείχνει στους χρήστες πόσο χρονικό διάστημα χρησιμοποιούν συγκεκριμένες εφαρμογές, πόσες ειδοποιήσεις έχουν παράγει τα apps που χρησιμοποιούνται και πόσες φορές εκκίνησαν μεταξύ άλλων.

Η Google έχει τη δική της εφαρμογή «Digital Wellbeing», η οποία διαθέτει ρυθμίσεις γονικού ελέγχου και παρέχει πολλά δεδομένα και στατιστικά σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους. Οι κατασκευαστές smartphones είναι ελεύθεροι να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές πάντως για να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό, ωστόσο η Google, ήθελε να ανοίξει τον δρόμο, και για αυτό διέθεσε μερικές πειραματικές εφαρμογές για να επιδείξει πώς μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο.

 Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για όλες τις συσκευές Android, αν και οι περισσότερες απαιτούν από το κινητό σου να διαθέτει τουλάχιστον την έκδοση Android 8.0 Oreo του mobile λειτουργικού συστήματος της Google. Oι έξι εφαρμογές:

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

1. Το Unlock Clock είναι ένα wallpaper που δείχνει πόσες φορές έχεις ξεκλειδώσει το κινητό σου.

2. To We Flip είναι σαν παιχνίδι και μπορεί να εγκατασταθεί από εσένα και τους φίλους σου. Το app ανιχνεύει τη λειτουργία κάθε συσκευής μέσω Bluetooth και ο πρώτος που θα υποκύψει στον πειρασμό να «ανοίξει» τη συσκευή του «χάνει».

3. To Post Box συλλέγει όλες τις ειδοποιήσεις και τις εμφανίζει μόνο σε μία συγκεκριμένη και προκαθορισμένη από εσένα ώρα.

4. Το Morph επιτρέπει τη δημιουργία «λειτουργιών» για το κινητό σου (όπως «weekend» κ.ά.), ώστε να χρησιμοποιείς συγκεκριμένες εφαρμογές για διαφορετικές ημέρες-διαστήματα της ημέρας.

5. Το Paper Phone σου δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσεις σε χαρτί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια της ημέρας (π.χ. δραστηριότητες), ώστε να μη χρησιμοποιήσεις το κινητό σου.

6.Το Desert Island σου επιτρέπει να επιλέξεις πέντε apps που είναι σημαντικά για εσένα και κρύβει τα υπόλοιπα, αναγκάζοντάς σε να βάλεις προτεραιότητα στα εργαλεία που πραγματικά χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα.

Πηγή: Queen.gr