Έρχεται το τέλος γι' αυτά τα emojis σε Facebook και Instagram

Έρχεται το τέλος γι' αυτά τα emojis σε Facebook και Instagram

Καλό είναι αυτά να μην γίνονται! Τα emojis με την «κακή φήμη»

Λατρεμένα emojis! Πλέον οι περισσότερες συζητήσεις απαρτίζονται κυρίως από αυτά και από ό,τι φαίνεται έχουν ανέβει στα μάτια μας όσο έχει ανέβει και ο πήχης εξέλιξής τους. Και τι εννοώ με αυτό; Αν είσαι από τους… ελάχιστα παλαιότερους, θα θυμάσαι ότι η ποικιλία στα «αυτοκόλλητα» ή αλλιώς emojis, είναι προσόν του σήμερα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις VIRAL

Και για να σου δώσω να καταλάβεις, κάποτε είχαμε τις αυτοσχέδιες φαταούλες, εκείνες που δημιουργούσαμε με την άνω-κάτω τελεία για μάτια, με την παρένθεση για χαμόγελο και την… φαντασία μας!

Παρόλα αυτά, πλέον, και ποικιλία έχουμε και το ελεύθερο να τα χρησιμοποιούμε ασύστολα και παντού έχουμε και την ευκαιρία να τα παρερμηνεύσουμε! Και αυτό είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το Facebook αλλά και το Instagram. Συγκεκριμένα τα emojis που έχουν απασχολήσει τις διαδικτυακές πλατφόρμες είναι εκείνο το ροδάκινο και η μελιτζάνα.

Ο λόγος που έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια τα συγκεκριμένα emojis είναι ότι παραπέμπουν σε κάτι σεξουαλικό. Άσχετα με το τί συμβολίζουν, είναι γεγονός ότι οι χρήστες τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς, για παράδειγμα, το emoji με το ροδάκινο χρησιμοποιείται για τα οπίσθια κάποιου, ενώ η μελιτζάνα συμβολίζει το ανδρικό μόριο.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Επομένως, οι πλατφόρμες Facebook και Instagram, έχουν αποφασίσει να ειδοποιούν όσους χρήστες αναρτούν περιεχόμενο που σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με το σεξ, το γυμνό και το sexting, με στόχο την αποφυγή ανάρτησής τους και μακροπρόθεσμα ίσως και την κατάργηση αυτών των emojis.

Πηγή: TeenQueen.gr