Τζίντζερ: Μελέτη στις ΗΠΑ υποστηρίζει την αποτελεσματικότητά του κατά του καρκίνου

Τζίντζερ: Μελέτη στις ΗΠΑ υποστηρίζει την αποτελεσματικότητά του κατά του καρκίνου

Αποτελεσματικότερο της χημειοθεραπείας, χωρίς παρενέργειες και εχθρός των φλεγμονών το τζίντζερ! Πολεμά πάνω από 101 ασθένειες!

Στο κρατικό πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ μελετώντας την επίδραση του εκχυλίσματος τζίντζερ σε ζωντανά κύτταρα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα τζίντζερ που προκαλείται από την αναστολή ανάπτυξης και του θανάτου σε καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας τα υγιή κύτταρα ανεπηρέαστα.

Βρέθηκε ότι το Τζίντζερ δεν έχει σχεδόν καμία παρενέργεια, κάτι που το διαφοροποιεί από τη σύγχρονη χημειοθεραπεία. Ορισμένες μορφές χημειοθεραπείας έχει όντως βρεθεί ότι αυξάνουν το ρυθμό της μετάστασης, προκαλώντας καρκίνο σε άλλα όργανα που ήταν άσχετα με το όργανο που υποβάλλεται σε θεραπεία.

"Όποια και αν είναι οι χειρισμοί που κάνουμε στους όγκους μπορεί να πάει κάτι λάθος και να γίνει μεταστατικός, το οποίο είναι αυτό που σκοτώνει τους ασθενείς στο τέλος της ημέρας,» δήλωσε ο Δρ Raghu Kalluri, που εργάζεται για μια άσχετη μελέτη στο Beth Israel Deaconess Medical Center στη Βοστόνη.

Στη Georgia, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα τζίντζερ συρρικνώνει τους όγκους του προστάτη σε ποντίκια κατά 56%, ενώ μειώνει και τις φλεγμονές. Είναι επίσης πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Η μελέτη αυτή έρχεται να προστεθεί σε 17 άλλες μελέτες που συνδέουν το τζίντζερ με τη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Το εργοστάσιο έχει επίσης υποβληθεί σε μελέτες αξιολογήσεων που το συνδέουν με την επούλωση ακόμα 101 άλλων ασθενειών.