Καρκίνος νεφρού: Ποιος ο ρόλος του ψητού κρέατος

Όλο και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να ενισχύσουν τη θεωρία ότι το κρέας συμβάλλει στην εκδήλωση καρκίνου, αρχής γενομένης από την ανακοίνωση-σταθμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πριν από δύο εβδομάδες ακριβώς, η οποία αναφέρει ότι το κόκκινο κρέας είναι «πιθανώς καρκινογόνο».

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσαν μελέτη που υποδεικνύει ότι ακόμη και μία μπριζόλα την εβδομάδα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr